Vanlige spørsmål om labiaplastikk og intimkirurgi

Intimkirurgi, og spesielt labiaplastikk, er temaer som vekker mye interesse og nysgjerrighet. Her tar vi for oss noen av de vanligste spørsmålene og svarene om dette emnet.

Hva er labiaplastikk?

Labiaplastikk er en kirurgisk prosedyre som endrer størrelsen eller formen på kjønnsleppene (labia). Dette kan gjøres for å redusere størrelsen på de indre eller ytre kjønnsleppene, eller for å rette opp asymmetri.

Hvorfor velger noen å gjennomføre labiaplastikk?

Kvinner velger labiaplastikk av forskjellige årsaker, inkludert fysisk ubehag, problemer med å bruke tettsittende klær, smerter under trening eller sex, eller kosmetiske grunner for å forbedre utseendet på kjønnsleppene.

Hvordan foregår inngrepet?

Labiaplastikk utføres vanligvis under lokalbedøvelse med sedasjon eller under generell anestesi. Kirurgen vil trimme eller omforme kjønnsleppene etter pasientens ønsker og behov. Prosedyren tar vanligvis en til to timer.

Hva er risikoene ved labiaplastikk?

Som alle kirurgiske inngrep har labiaplastikk risikoer, inkludert infeksjon, blødning, arrdannelse, endret følsomhet, og asymmetri. Det er viktig å diskutere alle potensielle risikoer med kirurgen før inngrepet.

Hvordan er restitusjonsperioden?

De fleste kan forvente en restitusjonsperiode på omtrent to uker, men fullstendig tilheling kan ta opptil seks uker. Det er viktig å følge kirurgens instruksjoner nøye, unngå fysisk anstrengelse og holde området rent for å forhindre infeksjon.

Vil det være synlige arr?

Arrene etter en labiaplastikk er vanligvis små og skjult i de naturlige foldene av kjønnsleppene. Med tiden vil arrvevet mykne og bli mindre synlig.

Kan labiaplastikk påvirke seksuell funksjon?

Noen kvinner opplever økt komfort og selvtillit etter inngrepet, noe som kan forbedre seksuell opplevelse. Det er imidlertid viktig å være klar over at det også er en risiko for redusert følsomhet eller smerte under sex som følge av operasjonen.

Er labiaplastikk dekket av forsikring?

I de fleste tilfeller dekkes ikke labiaplastikk av helseforsikring fordi det anses som en kosmetisk prosedyre. Hvis inngrepet gjøres av medisinske årsaker, som ved kronisk smerte eller infeksjoner, kan det være unntak. Det er viktig å sjekke med forsikringsselskapet ditt.

Hvor lenge varer resultatene?

Resultatene av labiaplastikk er som regel permanente, men aldring, graviditet og betydelige vektendringer kan påvirke utseendet på kjønnsleppene over tid.

Husk at det er viktig å ta en veloverveid beslutning og å ha realistiske forventninger når det gjelder intimkirurgi. En grundig konsultasjon kan gi deg den informasjonen du trenger for å gjøre et informert valg.

Hva er vaginaoppstramming, og hvordan foregår inngrepet?

Vaginaoppstramming, også kjent som vaginal rejuvenation eller vaginoplastikk, er en kirurgisk prosedyre som strammer opp de vaginale veggene gjennom å sette fett i veggene slik at diameter blir smalere.  Av og til strammes musklene og vevet for å forbedre følelse og funksjon. Dette kan gjøres gjennom kirurgiske teknikker eller ikke-kirurgiske metoder som laserbehandling. Kirurgisk vaginoplastikk involverer å fjerne overflødig vev og stramme opp musklene i skjeden, mens laserbehandling bruker varme for å stimulere kollagenproduksjon og stramme vevet.

Hva er fordelene og risikoene ved vaginaoppstramming?

Fordelene ved vaginaoppstramming inkluderer forbedret seksuell opplevelse, økt selvtillit, og potensielt bedre kontroll over urinlekkasje. Imidlertid kommer prosedyren med risikoer, som infeksjon, blødning, arrdannelse, og endret følsomhet. Det er viktig å ha en grundig diskusjon med en kvalifisert kirurg for å forstå både fordelene og risikoene før man bestemmer seg for inngrepet.Dr. Kalaaji Hedersgjest i Belgrad

Dr. Kalaaji ble invitert som foredragsholder på det serbiske internasjonale plastikk- og estetisk kirurgi-møtet i oktober 2023. Her holdt han en vellykket presentasjon om «Mommy

Les mer »