.se

Intimkirurgi

Intimkirurgi er et fellesnavn for en rekke inngrep som gjøres på kjønnsorganer.

Gjennom intimkirurgi kan du få hjelp til å redusere ubehag ved aktivitet, samleie eller for å forbedre etter fødsel.

Intimkirurgi innebærer for eksempel omforming av ytre og indre kjønnslepper, fjerning eller tilføring av fett, korrigering av klitorishette eller oppstramming etter fødsel.

Før du bestemmer deg for å utføre noen av behandlingene vi tilbyr er det viktig at du setter deg inn i behandlingene.

Å operere intimområdet kun for å etterligne eller oppnå et ønsket utseende er ikke anbefalt.

Våre behandlinger

Figurforming av venusberget

Uheldig fordeling av fettansamlinger kommer enten av arv eller hormoner. Mellom nedre del av magen og kjønnsleppene kan det komme et overskudd av fett som kan virke sjenerende. I dette området av kroppen gir ikke alltid intens trening eller slanking minskning av fett i disse områdene. Inngrepet gjøres via små hull i huden hvor fett trekkes ut.

Labia minora plastikk - indre kjønnslepper

Alle er forskjellige i intimområdet og ingenting er unormalt, men indre kjønnslepper kan by på store ubehag som kløe, irritasjon, sårhet og smerter. Labia minora plastikk går ut på å minske, korrigere asymmetri og størrelse på de indre kjønnsleppene. En korreksjon etterlater et kort arr på utsiden og innsiden av labia. Dette gjøres slik at man unngår arrvev på fremsiden, noe som ville vært synlig og gi uønsket følsomhet.

Labia majora plastikk - ytre kjønnslepper

Hos noen kvinner avviker de ytre kjønnsleppene i størrelse. Noen kan være for store, for små eller asymmetriske. Dette kan korrigeres med enten figurforming, fettinjeksjon eller kirurgisk inngrep. I hovedsak etterlater ikke disse inngrepene synlige arr. Det er en rekke behandlinger som kan benyttes og hvilken behandling som er best for deg bestemmes av kirurg gjennom konsultasjon.

Klitorishette løft

Noen opplever å ha asymmetri eller “hengende” folder i huden som omgir klitoris på sidene mot de indre kjønnslepper. Dette kan være sjenerende fysisk og kosmetisk. Behandlingen går ut på å løfte klitorishetten. Dette gjøres gjennom et relativt enkelt inngrep med lokalbedøvelse eller sedasjon. Dette inngrepet utføres ofte i kombinasjon med labiaplastikk. Selve klitoris blir ikke rørt under behandlingen, det er kun omringende hud som korrigeres eller forminskes.

Labia majora plastikk - forstørring med fettransplantasjon

Forstørring av ytre kjønnslepper kan gjøres med fettransplantasjon. Om en har asymmetri eller mangel på fylde kan eget fett brukes for å rette opp i dette. Dette fettet hentes fra for eksempel mage og blir transplantert inn i kjønnsleppen gjennom små snitt. 30% av fettet som transplanteres vil forsvinne i løpet av 4 måneder. Dette tas hensyn til når inngrepet gjøres, slik at noe mer fett blir satt inn.

Forminskning av introitus med fettransplantasjon eller plastikk

Ved økt alder eller etter fødsel kan noen kvinner oppleve at skjedeinngangen er utvidet, noe som kan gi problemer ved intime situasjoner. Prosedyren innebærer å injisere små mengder fett ved skjedeinngangen. Vanligvis gror fettet godt i det mottakende området, men man må regne med at kroppen absorberer 30% av fettet. Derfor injiseres litt mer enn det man trenger for å kompensere dette.

Vaginaplastikk

Vaginalplastikk går ut på å stramme opp skjedeinngangen gjennom et kirurgisk inngrep. Dette foregår gjennom å bringe adskilte muskler sammen og slimhinnen fra baksiden av skjeden fjernes. Ytre hud kan også kan fjernes for et mer estetisk utseende. Resultatet er en tettere vaginal kanal og seksuell tilfredsstillelse øker.

Be om veiledning og råd

De beste rådene kan vi gi ansikt til ansikt. Vi vil veilede deg til den beste løsningen for deg.

Ansvarlig lege er Dr. Amin Kalaaji, overlege dr.med, spesialist i plastikkirurgi og klinikksjef ved Oslo Plastikkirurgi, og leder for Norsk forening for estetisk plastikkirurgi (NFEP) 2018-2020.

Dr. Kalaaji har mange verv og holder foredrag og opplæring verden rundt. Dette kommer alle våre pasienter til gode da han alltid er oppdatert på de nyeste og mest avanserte behandlinger og operasjonsteknikker. 

Pasientsikkerheten, høy kvalitet og individuell behandling veier alltid høyest hos oss på Oslo Plastikkirurgi.