Intimkirurgi: labiaplastikk og oppstramming av vagina​

Intimkirurgi - et lykkelig par som holder rundt hverandrerundt sin mann og begge ler

Bli kvitt ubehag og forbedre din selvtillit

Intimkirurgi er en samlebetegnelse for ulike kirurgiske inngrep som utføres på kjønnsorganene. Dette kan hjelpe deg med å redusere ubehag under aktiviteter, samleie eller etter fødsel eller aldring.. Eksempler på intimkirurgi inkluderer omforming av ytre og indre kjønnslepper, fettfjerning eller -injisering, klitorishetten, korrigering og oppstramming

Formålet er ikke å designe vagina eller labia, men å avhjelpe fysisk eller psykisk ubehag ved praktisk daglig aktivitet og i intime situasjoner. Dette bidrar også til å styrke selvtilliten. 

Før du bestemmer deg for å gjennomgå noen av disse behandlingene, er det viktig at du setter deg inn i dem. Å operere intimområdet kun for å oppnå et ønsket utseende anbefales ikke.

Når skal du få utført intimkirurgi?

Beslutningen om å gjennomgå intimkirurgi er en personlig avgjørelse. Det er viktig å nøye vurdere dine ønsker og mål, og å ha realistiske forventninger til resultatet.

Her er noen ting du bør ta i betraktning når du vurderer intimkirurgi

 • Dine symptomer eller bekymringer: Opplever du ubehag, smerte eller funksjonsproblemer? Er du misfornøyd med utseendet på dine kjønnsorganer?
 • Din generelle helsetilstand: Er du frisk nok til å gjennomgå en operasjon?
 • Dine forventninger til resultatet: Hva håper du å oppnå med intimkirurgi?
 • Risiko og bivirkninger: Alle kirurgiske inngrep innebærer risikoer og bivirkninger. Du må være komfortabel med disse risikoene før du tar en beslutning.

 

Ved Oslo Plastikkirurgi legger vi stor vekt på betydningen av en grundig konsultasjon. Det er essensielt for oss å forstå dine ønsker og mål gjennom en samtale med en av våre erfarne plastikkirurger. 

Dette gir oss muligheten til å tilby deg skreddersydde løsninger og grundig informasjon om de forskjellige behandlingsalternativene, potensielle risikoer, og nødvendige forberedelser. Vi er her for å veilede deg trygt gjennom din funksjonelle og estetiske reise.

Våre behandlinger

De vanligste typene intimkirurgi hos kvinner:

Labiaplastikk - en blomst

Labiaplastikk

Labiaplastikk er en operasjon som korrigerer forstørrede eller asymmetriske kjønnslepper (labia minora). Dette kan være av estetiske årsaker, for å forbedre komfort og hygiene, eller for å lindre smerte eller ubehag under samleie. Hos oss kan du få utført denne kirurgiske prosedyren med fokus på ditt velvære og dine ønsker.

Reduksjon av indre kjønnslepper (Labia Minora)

Individuelle variasjoner i utseendet på intimområdet er helt naturlig, og det finnes ingen universell standard for ‘normalt’. Likevel kan noen kvinner oppleve ubehag som kløe, irritasjon, sårhet og smerte knyttet til størrelsen eller formen på deres indre kjønnslepper. Labia minora plastikk tilbyr en løsning ved å redusere størrelse eller korrigere asymmetri, med mål om å forbedre livskvaliteten.

Operasjonen etterlater et diskret arr på labia for å minimere synlighet og unngå økt følsomhet som kan oppstå fra arrvev plassert mer fremtredende.

Korrigering av indre kjønnslepper passer for de som:

 • Opplever ubehag fra kløe, irritasjon, sårhet, eller smerte i området.
 • Ønsker å redusere størrelsen på indre kjønnslepper som kan være forstørret.
 • Ser etter løsninger for å korrigere asymmetri mellom de indre kjønnsleppene.
 • Vil forbedre estetisk utseende for økt selvtillit og komfort.

Oppstramming av vagina kanalen (skjedekanalen)

Vaginaplastikk er et kirurgisk inngrep som strammer opp vev i vagina for å forbedre kontroll og komfort. Dette kan være nødvendig etter fødsel, ved aldring eller ved andre faktorer som har ført til slapphet i vaginalveggen.

Inngrepet passer spesielt for:

 • Kvinner som har opplevd endringer i vaginal stramhet og elastisitet etter fødsel.
 • De som merker fysiske endringer som følge av naturlig aldring.
 • Kvinner som ønsker å forbedre seksuell tilfredsstillelse og selvtillit relatert til ovennevnte faktorer.
 • De som søker en løsning på følelsen av vaginal slapphet, som kan påvirke både fysisk og psykisk velvære.

 

Ved å velge vaginaplastikk kan kvinner oppnå en følelse av fornyet ungdommelighet og forbedret livskvalitet, både fysisk og emosjonelt.

Figurforming av venusberget

Intimkirurgi og figurforming av venusberget er en mulighet for de som opplever uheldig fordeling av fettansamlinger. Dette kan skyldes både arv og hormoner. Noen ganger kan det være et overskudd av fett mellom nedre del av magen og kjønnsleppene, som kan føles ubehagelig eller sjenerende. Selv med intens trening eller slanking kan dette området være vanskelig å redusere fettet i. Inngrepet utføres ved hjelp av små snitt i huden hvor fettet blir fjernet.

Reduksjon av ytre kjønnslepper (Labia Majora)

For kvinner med størrelsesavvik på de ytre kjønnsleppene, enten de er for store, for små, eller asymmetriske, tilbyr vi tilpasningsdyktige løsninger som figurforming, fettinjeksjon, eller kirurgisk inngrep. Disse metodene etterlater typisk ikke synlige arr. Valg av behandling skreddersys individuelt og avgjøres sammen med kirurgen under konsultasjon, for å oppnå best mulig resultat.

Indikasjoner for korrigering av ytre kjønnslepper inkluderer:

 • Opplever fysiske ubehag eller hindringer i daglige aktiviteter, inkludert trening eller bruk av bestemte typer klær, på grunn av for store eller for små ytre kjønnslepper.
 • Har asymmetriske ytre kjønnslepper som påvirker estetisk utseende eller seksuell komfort.
 • Ønsker å forbedre eller gjenopprette områdets estetiske utseende etter endringer forårsaket av aldring, vekttap, eller fødsel.
 • Ser etter løsninger for å forbedre intimt velvære og selvtillit.

Forstørring av ytre kjønnslepper med fettransplantasjon

Forstørring av ytre kjønnslepper kan gjøres med fettransplantasjon. Om en har asymmetri eller mangel på fylde kan eget fett brukes for å rette opp i dette. Dette fettet hentes fra for eksempel mage og blir transplantert inn i kjønnsleppen gjennom små snitt. 30% av fettet som transplanteres vil forsvinne i løpet av 4 måneder. Dette tas hensyn til når inngrepet gjøres, slik at noe mer fett blir satt inn.

Klitoris operasjon (løft av klitorishetten)

Noen kan ha ujevnheter eller overskuddshud rundt klitoris, noe som kan være til sjenanse både fysisk og estetisk. Behandlingen innebærer et løft av klitorishetten, en prosess som er forholdsvis enkel og utføres med lokalbedøvelse eller sedasjon. 

Dette inngrepet gjøres ofte sammen med labiaplastikk og påvirker ikke selve klitoris, men justerer kun den omkringliggende huden.

Oppstramming av skjedeinngangen med fettransplantasjon eller kirurgi

Når kvinner blir eldre eller etter å ha født, kan noen merke at inngangen til skjeden har blitt videre. Dette kan påvirke følelsen i intime øyeblikk. For å løse dette, kan man benytte en metode hvor små mengder fett blir sprøytet inn ved skjedeinngangen for å gjøre den trangere. Fettet som injiseres pleier vanligvis å tilpasse seg godt, men siden kroppen naturlig kan bryte ned og absorbere omtrent 30% av dette fettet, legger man til litt ekstra for å sikre det ønskede resultatet.

Bestill en uforpliktende konsultasjon

For ytterligere informasjon om hvert spesifikke inngrep, inkludert detaljer om prosedyren, forventede resultater, og helingsprosess, inviterer vi deg til å utforske våre dedikerte sider. Der finner du grundig informasjon som kan hjelpe deg med å ta en informert beslutning.

Vi forstår at valget om å gjennomgå intimkirurgi er høyst personlig og kommer med mange spørsmål. Derfor står vårt team av erfarne spesialister klar til å veilede deg gjennom hvert steg av prosessen, fra den innledende konsultasjonen til etterbehandlingen.

Ønsker du å vite mer eller planlegge en konsultasjon, ta gjerne kontakt med oss. La oss sammen arbeide mot å oppnå dine estetiske mål og forbedre din livskvalitet.

Be om veiledning og råd

De beste rådene kan vi gi ansikt til ansikt. Vi vil veilede deg til den beste løsningen for deg.

Ansvarlig lege er Dr. Amin Kalaaji, overlege dr.med, spesialist i plastikkirurgi og klinikksjef ved Oslo Plastikkirurgi, og leder for Norsk forening for estetisk plastikkirurgi (NFEP) 2018-2020.

Dr. Kalaaji har mange verv og holder foredrag og opplæring verden rundt. Dette kommer alle våre pasienter til gode da han alltid er oppdatert på de nyeste og mest avanserte behandlinger og operasjonsteknikker. 

Pasientsikkerheten, høy kvalitet og individuell behandling veier alltid høyest hos oss på Oslo Plastikkirurgi.