English Norwegian Swedish

Intimkirurgi - Labia plastikk

Oslo Plastikkirurgi utfører flere behandlinger innen intimkirurgi / vaginal plastikk / lavia plastikk.

Intimkirurgi - bilde

Flere kvinner ønsker å gjennomgå intimkirurgiske inngrep for å forandre på underlivet. Intimkirurgi er den hurtigst økende typen plastisk kirurgi blant annet i USA og England. Det mest vanlige inngrepet innen intimkirurgi er redusering av de indre kjønnsleppene (labia minora plastikk), korreksjon av de store kjønnsleppene (labia majora plastikk/labiaforstørring med eget fett), fettsuging av venusberget, korreksjon av klitorishette (klitorisløft) og oppstramming av vagina (forminskning av introitus / vaginaplastikk / vaginaforming).

På denne siden:

 1. Vanlige plager
 2. Behandlinger - intimkirurgi
 3. Priser
 4. Video
 5. Ofte Stilte Spørsmål
   

Vanlige plager

De mest vanlige plagene er

 • Store eller mangel på volum på kjønnslepper (ytre kjønnslepper)
 • Store kjønnslepper (indre kjønnslepper)
 • Asymetriske kjønnslepper
 • Fett over venusberget
 • Utvidet skjedeinngang/åpning etter fødsel/økt alder

At man opererer underlivet for kun å etterligne et ønsket utseende er ikke å anbefale. Det er kun når det gir deg ubehag i form av hygiene, fysisk som ved sykling, trening, klær osv, samt psykiske og/eller intime forhold at man kan få hjelp til å rette opp dette kirurgisk

 

Les mer om våre behandlinger innen intimkirurgi:

 • Fettsuging av venusberget
  Fettsuging av venusberget Noen utvikler uheldig fordeling (fettsamlinger) som kan skyldes arvelige eller hormonelle forhold. Det er vanskelig å slanke bort fettet fra venusberget. Fettsuging fra venusberget er en rask og enkel behandling som gjøres med lokalbedøvelse.
 • Forminskning av introitus / vaginaplastikk / vaginaforming
  Forminskning av introitus / vaginaplastikk / vaginaforming Noen kvinner vil oppleve ved økt alder eller etter fødsel at skjedeinngangen er utvidet, noe som kan gi praktiske problemer ved intime situasjoner. Les mer om forminskning av introitus (oppstramming av vagina)
 • Labia minor plastikk (kirurgi av de små kjønnsleppene)
  Labia minor plastikk (kirurgi av de små kjønnsleppene) Formen på labia minor kan være avvikende og dermed skjemmende. Korrigering / beskjæring av de små kjønnsleppene er den mest vanlige behandlingen innen intimkirurgi. Behandlingen går ut på å minske, alternativt korrigere asymmetrien. Dette etterlater et kort arr som ligger på utsiden og innsiden av labia slik at man unngår arr på fremsiden, som ville være synlig. Operasjonen tar ca 1 time, avhengig av hva som blir operert.
 • Labia major plastikk (kirurgi av de store kjønnsleppene)
  Labia major plastikk (kirurgi av de store kjønnsleppene) Hos noen kvinner er labia major (de store kjønnsleppene) avvikende i størrelse. De kan være for store, for små eller asymmetriske. Mange lider under dette og ønsker å korrigere det. Dette kan gjøres enten ved figurforming eller fettinjeksjon.
 • Labiaforstørring med eget fett (fettransplantasjon)
  Labiaforstørring med eget fett (fettransplantasjon) Hvis en har asymmetri eller mangel på fylde uten mye hudoverskudd kan eget fett brukes for å rette opp dette. Små mengder fett tas fra et valgt område som for eksempel mage og forberedes godt før det blir transplantert inn i kjønnsleppene med svært små snitt. Sårene skal kun teipes og inngrepet er relativt kortvarig (ca 1 time).
 • Løft av klitorisområde
  Løft av klitorisområde Noe opplever å ha en hengende klitoris og/eller assymetri i foldene som omgir klitoris på sidene mot de små kjønnsleppene. Det er viktig å tydeliggjøre at selve klitoris IKKE blir rørt under operasjon. Det er kun huden ved siden av og over som forminskes. Behandlingen går ut på å minske, alternativt korrigere asymmetrien. Operasjonen utføres under lokalbedøvelse, eventuelt med enkel sedasjon. Under operasjonen blir klitoris løftet og arrene gjemt inne i foldene og er dermed usynlige. Noen ganger utføres ope...

Priser

Ved behandlinger hvor det ønskes foretatt flere inngrep samtidig, og dette er medisinsk forsvarlig, kan inntil 15 % reduksjon på samlet sum påregnes. Prisen på intimkirurgi ligger fra kr 15 000,- og oppover. 

Se komplett prisliste
 

Video - intimkirurgi

Se 3D animasjon av intimkirurgiske inngrep:

Ofte Stilte Spørsmål

 • Hvem kan opereres?
  Indikasjonen for å gjennomgå et inngrep kan være at ytre/indre kjønnslepper gir ubehag i form av hygiene, fysisk som ved sykling, trening, påkledning osv, vrir seg og kommer i klem under samleie, samt psykiske og/eller intime forhold som man kan få hjelp til å rette opp kirurgisk.

  Noen opplever også utvidet skjedeinngang etter fødsel eller ved økt alder. Dette kan rettes opp ved å bygge opp veggen ved innsiden ved skjedeinngangen med fettransplantasjon eller man kan bruke en metode som strammer selve slimhinnen og muskelen.

  Man bør ha tenkt på dette over lengre tid, og man skal være helt sikker på at man ønsker å gjennomgå inngrepet. Vi opererer ikke pasienter som kun ønsker et designutseende, da det finnes uttalige normale variasjoner på utseendet av ytre genitale.

  Røyker eller snuser du, må du slutte minst én uke før operasjonen og fortsette å være røykfri/snusfri to uker etter operasjonen.
   
 • Kan man få sykemelding?
  Operasjonen gir ikke grunnlag for sykemelding.
   
 • Er operasjonen smertefull?
  Pasienter som opereres får sedasjon for å falle i lett søvn under operasjon og i tillegg får de lokalbedøvelse i området inngrepet foregår. Man vil ikke oppleve smerter under operasjonen.
   
 • Gjør det vondt etter operasjonen?
  Et inngrep medfører lettere smerte over en liten periode. Mange beskriver smertene som lett sårhet eller svie. Du vil få med deg smertestillende tabletter hjem, og du vil få et overkommelig forløp etter operasjon.
   
 • Vil man få synlig arr?
  Ved operasjon hvor man forminsker labia minora (den indre kjønnsleppen) får man som oftest et svært lite synlig arr på fremsiden av kjønnsleppen, men det vil etter ca. 6 måneder være vanskelig å se med det blotte øyet. Arrene på klitoris og ytre genitaliene synes ikke da dette legges innvendig i folden. Arrene ved forstørrelse av ytre lepper og forminsking av introitus er kun små stikk av mindre en 1 mm.
   
 • Hvor lang restitusjonstid kan jeg forvente?
  ​Daglig aktivitet kan gjøres umiddelbart etter du er kommet hjem fra operasjon. Trening anbefales å vente med i ti dager. Dette fordi det er litt sårt, og fordi det er bandasje/bind som skal skiftes. I tillegg er det viktig å ta det med ro for å unngå blødning eller andre komplikasjoner. Man bør heller ikke bruke stramme bukser i løpet av de ti første dagene etter operasjon.
   
 • Gjør det vondt å gå eller sitte etter en operasjon?
  Noen opplever at det kan være litt ubehagelig å sitte på harde flater eller bevege seg for mye den første tiden. Derfor er det lurt å ta det med ro de første dagene etter operasjonen og sitte på mykt underlag.
   
 • Hvordan skal man redusere risiko for infeksjon?
  Det er veldig viktig å ha god hygiene etter en slik operasjon. To dager etter operasjonen kan du begynne å dusje med Hibiscrub. Skyll gjerne godt med Hibiscrub etter toalettbesøk og ellers hold området rent.
   
 • Hvor lang tid tar operasjonen?
  Operasjonen tar 30 min til 1,5 time, avhengig av hva som blir operert og eventuelle kombinasjoner. Dersom du skal gjennomgå flere inngrep i samme seanse vil det ta lenger tid. Etter inngrepet får du ligge på vårt postoperative rom til oppvåkning. Her vil du kunne ligge til du føler deg bra nok til å dra hjem. Du vil bli servert litt å spise og drikke. De fleste ligger her rundt en time. Du bør ha en voksen som kan være sammen med deg det første døgnet.
   
 • Hva slags komplikasjoner kan forekomme?
  Risikoen ved intimkirurgi er som ved all annen kirurgi blødning, hevelse og infeksjon. Det er heldigvis meget liten risiko for at dette skjer. Noen har også angitt smerter /ubehag i arret en god stund etter inngrepet. Du vil få informasjon om prosedyre, risiko og forventet resultat under konsultasjon.
   
 • Er det dokumentert effekt på økt livskvalitet ved intimkirurgi?
  ​Oslo plastikkirurgi har foretatt forskning på livskvalitet som omhandler psykososiale og kosmetiske aspekter rundt pasienter opplevelser før- og etter intimoperasjoner. Forskningen, som er basert på anonyme spørreundersøkelser, undersøker karakteristikk og motivasjon for å gjennomføre denne typen inngrep. Forskningen konkluderer med at majoriteten har tenkt på dette i flere år og var plaget med flere aspekter og var meget motivert til å gjennomføre operasjon. Etter operasjon var de fleste fornøyde med resultatet  og skulle ønske at de hadde gjort dette før.
Disclaimer: Resultatet etter en plastisk operasjon er individuelt og variere fra pasient til pasient. Bildene på denne siden er kun eksempler - og er ingen form for garanti for resultat etter en behandling.
Publisert med Visto CMS