English Norwegian Swedish

Fettransplantasjon

Fettransplantasjon er en operasjon man utfører for å flytte fettceller fra et sted på kroppen til et annet sted. Et eksempel på dette kan være å fjerne fett fra magen og flytte det til rumpa. Ved hjelp av en dyktig plastikkirurg kan dette bli utført på en svært god måte.

Denne løsningen er egnet for pasienter som ønsker å fjerne moderate mengder fett fra et område på kroppen for så å flytte det til et område pasienten ønsker å få forstørret.  

Fettransplantasjon ansikt

Rynker, dype furer, for tynne lepper, ujevnheter eller søkk i ansikt og halsområdet kan være sjenerende. Kunstige fremstilte preparater blir rapportert brukt med begrenset og kortvarig resultat.

Fettinjeksjon anbefales dersom man ønsker et mer varig resultat for behandling av søkk og furer i ansikt og hals. Fettinjeksjon til ansikt kan også brukes som tilleggsprosedyre ved for eksempel ansiktsløft.

Fettransplantasjon bryst

Siden 2008 har Oslo Plastikkirurgi utført brystforstørrelse med fettvev, og er et godt alternativ til brystforstørring med protese.

Den vanligste årsaken til å forstørre brystene er manglande volum og for å korrigere asymmetri (ulikhet). Brystforstørring med fettvev blir ofte gjort i sammenheng med annen type inngrep som mageplastikk eller rumpeforstørrelse med eget fett.

I tillegg har pasienter med kapseldannelse, pasienter som i utgangspunktet ønsker å fjerne proteser, god nytte av denne type operasjon. Også pasienter med avvikende brystform, som ved tuberøse bryst, er denne metoden et godt alternativ.

Fettransplantasjon rumpe (Brazilian Butt Lift)

Noen utvikler asymmetrisk form eller opplever tap av volum på bakdelen av kroppen. Rumpen kan oppleves som flat eller uproporsjonal i forhold til figuren, og noen pasienter forteller om at det kan være vanskelig å finne klær som passer eller sitter pent.

Andre utvikler asymmetri på sidene og setet som kan være estetisk eller praktisk skjemmende for pasienten selv. Har man fettoverskudd i nærliggende områder som midje, mage, eller utsiden/innsiden av lår kan dette gjøre at det ser mer proporsjonalt ut i forhold til rumpen. Det er derfor optimalt å fjerne fett fra nærliggende områder med uønsket fett for deretter å sette det i rumpen (BBL).

Fettransplantasjon hake

På grunn av avvikelse i skjelettstrukturen utvikler enkelte en tilbaketrukket hake; noe som kan etterlate en profil der nesen og pannen står fremover. Dette kan være kosmetisk sjenerende for noen pasienter og kan føre til at vedkommende ønsker nesekorreksjon og/eller hakeimplantat.

Som en løsning ved en liten eller moderat grad av tilbaketrekning, kan operasjonen gjøres med transplantasjon av eget fettvev.

Fettransplantasjon lepper

Noen har små eller smale lepper og ønsker å forstørre disse. Kunstige fremstilte preparater (fillere) blir rapportert brukt med begrenset og kortvarig resultat.

Fettransplantasjon kan anbefales til noen pasienter dersom man ønsker et mer varig resultat for å forstørre leppene.

Fettransplantasjon labia området

Noen mangler fylde i labia majora området som kan være grunnet hudoverskudd eller asymmetri mellom sidene. Dette kan skape ubalanse i ytre genital området og være kosmetisk skjemmende og skape praktiske problemer med gym og klær.

Dersom pasienten har asymmetri eller mangel på fylde uten mye hudoverskudd kan eget fett brukes for å rette opp dette.

Andre behandlinger

Noen har ujevnheter og/eller asymmetri grunnet skade eller andre grunner som kan behandles med fettinjeksjon. Rynker, dype furer, for tynne lepper, ujevnheter eller søkk i ansikt og hals området, bryst eller andre deler av kroppen kan virke sjenerende for pasienten.

Kunstige fremstilte preparater blir rapportert brukt med begrenset og kortvarig resultat. Fettinjeksjon kan anbefales til noen pasienter dersom pasienten ønsker et varig resultat for å forstørre små lepper, fylle rynker, søkk og furer i ansikt og hals, eller for å korrigere asymmetri i bryst, mage, rumpe, lår eller annet område.

Det kan også brukes som tillegg prosedyre ved for eksempel ansiktsløft.

Kontakt oss

Har du spørsmål om fettransplantasjon eller andre henvendelser? Ta kontakt med Oslo Plastikkirurgi, vi svarer på det du måtte lure på.

 

Disclaimer: Resultatet etter en plastisk operasjon er individuelt og variere fra pasient til pasient. Bildene på denne siden er kun eksempler - og er ingen form for garanti for resultat etter en behandling.
Publisert med Visto CMS