Plastikkirurg Dr. Amin Kalaaji svarer på de vanligste spørsmålene om labiaplastikk og intimkirurgi- April 2024

spørsmål og svar om intimkirurgi (1)

I en tid der åpenhet rundt kropp og velvære blir stadig mer verdsatt, er det ikke overraskende at flere kvinner søker informasjon om intimkirurgi for å forbedre komfort og selvfølelse. Blant de mest etterspurte prosedyrene er labiaplastikk. Dr. Amin Kalaaji, en ledende ekspert innen feltet, deler sin innsikt for å svare på noen av de vanligste spørsmålene kvinner har om denne prosedyren.

Aftenposten debatt: Dr. Kalaaji om intimkirurgi og misforståelser

Dr. Amin Kalaaji diskuterer i Aftenposten nødvendigheten av intimkirurgi i Norge, og advarer mot å sammenligne dette med kjønnslemlestelse, for å fremheve behandlingens rolle i å forbedre livskvaliteten. Les mer.

Hva er labiaplastikk?

Labiaplastikk er en kirurgisk prosedyre som involverer reduksjon av indre kjønnslepper og kan inkludere reduksjon av ytre kjønnslepper eller forstørring av ytre kjønnslepper med fettransplantasjon. Målet er å redusere ubehag fra friksjon, forbedre estetikken, eller gjenopprette selvtillit.

Hva innebærer reduksjon av indre kjønnslepper?

Dette er en prosedyre hvor overflødig vev fra de indre kjønnsleppene fjernes for å redusere størrelsen og forbedre komforten. Mange kvinner oppsøker denne operasjonen på grunn av fysisk ubehag under aktiviteter som sykling eller samleie, eller for estetiske årsaker.

Kan labiaplastikk bidra til oppstramming av vagina kanalen?

Mens labiaplastikk primært fokuserer på kjønnsleppene, er oppstramming av vagina kanalen en prosedyr som strammer opp vaginakanalen og kan kombineres med labiaplastikk for total fornyelse.

Hva med figurforming av venusberget?

Figurforming av venusberget, eller monsplasty, er en prosedyre som omformer og reduserer størrelsen på venusberget for å skape en mer harmonisk og estetisk tiltalende kontur. Dette kan gjøres gjennom liposuksjon eller fettransplantasjon, avhengig av individuelle behov.

Hvordan forstørres ytre kjønnslepper?

For kvinner som ønsker mer volum i de ytre kjønnsleppene, tilbyr forstørring av ytre kjønnslepper med fettransplantasjon en naturlig løsning. Fett hentes fra en annen del av kroppen og injiseres forsiktig for å oppnå ønsket størrelse og form.

Hva er en klitorisoperasjon?

En klitorisoperasjon, ofte referert til som et løft av klitorishetten, kan bidra til å forbedre seksuell tilfredsstillelse ved å gjøre klitoris mer tilgjengelig. Dette kan være spesielt nyttig for kvinner som føler at klitoris er for mye dekket av huden.

Kan labiaplastikk inkludere oppstramming av skjedeinngangen?

Ja, oppstramming av skjedeinngangen (Introitus plastikk, skjedeåpning) kan utføres samtidig med labiaplastikk. Denne prosedyren strammer opp muskler og vev ved skjedeinngangen for å forbedre både funksjon og estetikk.

Hvordan bestille en uforpliktende konsultasjon?

Å ta det første steget mot å føle seg mer komfortabel og selvsikker i sin egen kropp kan være stort. Book en uforpliktende konsultasjon med Dr. Amin Kalaaji for å diskutere dine ønsker og bekymringer, og for å finne ut hvilke prosedyrer som kan være mest passende for deg.

Å velge å gjennomføre en labiaplastikk eller annen form for intimkirurgi er en svært personlig avgjørelse. 

Ved å tilby omfattende informasjon og svar på vanlige spørsmål, håper Dr. Kalaaji at du vil føle deg tryggere.

Dr. Kalaaji Hedersgjest i Belgrad

Dr. Kalaaji ble invitert som foredragsholder på det serbiske internasjonale plastikk- og estetisk kirurgi-møtet i oktober 2023. Her holdt han en vellykket presentasjon om «Mommy

Les mer »