OVERLEGE DR. KALAAJI VED OSLO PLASTIKKIRURGI DELTOK SOM GJESTEFORELESER OG MODERATOR PÅ UKAAPS ( UK ASSOCIATON OF AESTHETIC PLASTIC SURGEONS) I LONDON 17. MARS 2018.

Han holdt følgende 5 forelesninger:

1. Livskvalitet etter neseplastikk.

Han framla resultatet av sin egen forskning basert på en anonym spørreundersøkelse foretatt på 210 pasienter som har gjennomgått neseplastikk. Undersøkelsen gikk blant annet ut på pasientens opplevelse av livskvaliteten før og etter en slik operasjon.

2. Rumpeforstørring med eget fett (BBL)

Han gjennomgikk historikken bak rumpeforstørring med eget fett og tok for seg de internasjonale rapporterte komplikasjonene som har oppstått etter slike inngrep. Han fortalte om sin lange erfaring med dette inngrepet. Han redegjorde for viktigheten av en grundig pasientsikkerhets vurdering før et slikt inngrep og hans egne erfaringer med alle inngrepene han har foretatt hva gjelder rumpeforstørring med eget fett.

3. Korreksjon av asiatiske øyne.

Han delte sin erfaring og bruk av teknikk ved korreksjon av asiatiske øyne.

Metoden er basert på å skape en øyefold for å forhindre hengende øyelokk og samtidig for å løfte øyelokket. Asiatiske øyne er per definisjon manglende fold i øyet, noe som er medfødt og som inntreffer ikke bare hos de med asiatisk opprinnelse, men også hos de med skandinavisk, ungarsk, irsk, samisk, øvrige europeisk, polynesisk, malaysisk og afrikansk herkomst.

Etterspørselen etter denne behandlingen har økt mer og mer grunnet tilflytning av mange forskjellige folkeslag.

Oslo Plastikkirurgis overlege dr. Kalaaji har så langt operert over 60 pasienter med denne prosedyren og oppnår et klart tilfredsstillende resultat hva gjelder mer åpne øyne og en definert øyefold. Før en operasjon må man vurdere pasienten grundig og diskutere plasseringen av folden i forhold til øyelokket.

4. Brystforstørring med eget fett.

Brystforstørring med eget fett der han sammenliknet de ulike prosedyrene med for- og ulemper. Han har selv foretatt over 122 operasjoner hva gjelder fettransplantasjon til bryst.

Mange pasienter ønsker kun litt mer fylde og vil ikke ha innsatt brystimplantater. Fettransplantasjon til bryst føles mer naturlig for mange og er en god erstatning til brystimplantater så sant man ikke ønsker en stor volumøkning.

5. Korreksjon av inverterte brystvorter

Korreksjon av inverterte brystvorter hvor han sammenliknet 4 forskjellige operasjonsmetoder.

Han har over 13 års erfaring med denne type operasjoner. Han redegjorde for teknikkene som gjør at man beholder ammeevnen etter et slikt inngrep deriblant den nyeste metoden som nå er tatt i bruk.

Dr. Kalaaji Hedersgjest i Belgrad

Dr. Kalaaji ble invitert som foredragsholder på det serbiske internasjonale plastikk- og estetisk kirurgi-møtet i oktober 2023. Her holdt han en vellykket presentasjon om «Mommy

Les mer »