Intervju med Dagbladet om den økende interessen for rumpeforstørring

Plastikkirurg melder om «rumpeboom» blant norske kvinner, men advarer mot å forvente seg en kardashiansk bakdel. Også her i Norge er det få som har innrømmet at de har fått hjelp til å fylle ut rumpa, men ifølge plastikkirurg, overlege og dr.med. Amin Kalaaji ved Oslo Plastikkirurgi har stadig flere kvinner fra alle samfunnslag kommet innom klinikken hans i løpet av de siste årene.

«For to år siden ble det en økning av forespørselen. Jeg har ingen klar forklaring på hvorfor», sier Kalaaji til Dagbladet. Han benytter seg av fettransplantasjon når han skal forstørre kvinners bakdel, og forflytter fett fra mage, hofter og lår til rumpa under operasjonen. «På den måten kan man forme hele figuren, slik at proporsjonene blir passende».

«Jeg anbefaler aldri implantat. Det er forbundet med komplikasjoner som avstøting og infeksjon. Det er ikke det beste for et langsiktig resultat». Kalaajis teori rundt «rumpeboomen» som gjorde seg gjeldende for to år siden, er en kombinasjon av økt kunnskap om fettransplantasjon og kjendiser med formfulle bakender.

«Kim Kardashian har sannsynligvis påvirket mange, men rumpa hennes er uproporsjonell i forhold til kroppen hennes. Det sender feil signal til alle jenter, som har forventninger om at det er noe sånt de skal få hvis de legger seg under kniven. Det er fullstendig urealistisk og i mange tilfeller uønsket», sier plastikkirurgen strengt, og legger til:

«Kvinner som kun ønsker en «ballongforstørrelse» av rumpa si blir avvist.» Kalaaji understreker at det å legge seg på operasjonsbordet for å forstørre rumpa ikke er uten risiko uansett hvilken metode man benytter seg av. 

«Det er ikke en ufarlig operasjon. Man må være veldig nøye som lege, og det kan medføre alvorlige komplikasjoner som nerveskader, infeksjon, sår og blodpropp», forteller han. Samtidig er han klar på at det er tryggere å operere seg i Norge enn i utlandet. «Vi vet at mange klinikker i verden lokker med lave priser og spa-turer, men å dra til utlandet for å operere seg fraråder vi på det sterkeste. Du kjenner ikke kunnskapen hos den klinikken, og har ikke garantier for behandlingen», hevder plastikkirurgen.

Les hele artikkelen (db.no)

Dr. Kalaaji Hedersgjest i Belgrad

Dr. Kalaaji ble invitert som foredragsholder på det serbiske internasjonale plastikk- og estetisk kirurgi-møtet i oktober 2023. Her holdt han en vellykket presentasjon om «Mommy

Les mer »