UTTALELSER PÅ NRK

Oslo Plastikkirurgi reagerer på Chris Tvedts innlegg i BA om plastikkirurgi. Her er vår syn på temaet.

Det er med undring vi leser spalten skrevet av Chris Tvedt, publisert i Bergensavisen 23.03.15, hvor han siterer setninger tatt ut av sin sammenheng fra vår nettside www.osloplastikkirurgi.no. Det er helt greit å ha egne meninger om estetisk kirurgi, men å gå så hardt ut at en ytrer usanne påstander og sammenlikner et helt yrke med tobakks- eller våpenindustri henger ikke på grep, og det bør en være forsiktig med å gjøre.

Plastisk- og kosmetisk kirurgi har medført dokumentert forbedring i livskvaliteten til millioner av mennesker verden over og hundretusener norske kvinner, menn, barn og eldre, gifte og ugifte, mennesker fra alle samfunnslag, både på det fysiske og psykiske plan. I tillegg har det gitt klare forbedringer i intime, praktiske og daglige aktiviteter, også når det gjelder jobb, noe som medfører en klar økning i selvtillit.

Vi fra klinikken Oslo Plastikkirurgi må spesifisere at vi avviser de som ønsker en designvagina, samt fraråder dem på det sterkeste til å foreta seg noe kirurgi i det hele tatt. Det vi fra Oslo plastikkirurgi behandler her er fysiske, psykiske, praktiske, intime og/eller hygieniske problemer.

Forsiktighet og riktig vurdering er selvsagt nødvendig for å utelukke kandidater som søker etter designunderliv eller lignende, eller som for eksempel vil kopiere kjendiser. Disse må under ingen omstendigheter behandles kirurgisk. Miljøet blant kosmetiske plastikkirurger i Norge har høye etiske regler for å godkjenne eller avvise hver eneste pasient.

Kvinnene som opereres hos oss er oftest godt voksne kvinner. De har partnere, jobb og barn og har vurdert dette i mange år grunnet store fysiske og psykiske plager. Plager som de har levd med i mange år og som har sjenert og hemmet dem i dagliglivet. Dette handler om å få bedret sin livskvalitet og for å føle seg vel fysisk og psykisk. Som lege har en her ansvar og plikt til å hjelpe disse pasientene.

Les hele saken (ba.no)