Rumpeforstørring med eget fett. Klinikkens overlege gir svar i intervju med Stavanger Aftenblad

Uttrakk fra Stavanger Aftenblad, s.44-46.

Dr. Kalaaji, overlege ved Oslo Plastikkirurgi ble intervjuet av Stavanger Aftenblad om den eksplosive økningen av rumpeforstørring med eget fett.

«Rumpeforstørring med eget fett er en naturlig behandling. Jeg synes det er en sunn utvikling at flere tenker på gjenvinning av eget fett – at man resirkulerer det, i stedet for bare å kaste det. Det synes jeg er bra – det er miljøvennlig og en vinn-vinn-situasjon for pasientene.»

Kalaaji har nesten hver dag konsultasjoner med kvinner som vurderer en større rumpe, men sier han er forsiktig med hvem han faktisk opererer.

«Vi opererer ikke noen bare for å operere – det skal være en god grunn til hvorfor de ønsker å gjøre dette. De som har uheldig fettfordeling på kroppen er veldig gode kandidater. Hvis man for eksempel har fettoverskudd rundt magen og på lårene, kan det bli uproporsjonalt i forhold til rumpen. Da kan man ta fett fra disse områdene og sette det inn i rumpen for å få finere harmoni og bedre symmetri.»

Han sier nei til de som etterspør en såkalt «ballongrumpe», hvor stjerner som Kim Kardashian og Nicki Minaj gjerne er inspirasjonskilden.

«Mediene er med på å sette slike griller i hodet til unge jenter og kvinner – og menn, for den saks skyld. Det synes jeg er en uheldig utvikling, da det skaper urealistiske forventninger. Det er cirka 10- 20 prosent av pasientene våre som etterspør en ballongrumpe. Da sier jeg nei. 80-90 prosent av dem som kommer hit er fornuftige og har realistiske forventninger.»

De vanligste årsakerne folk oppgir for hvorfor de ønsker rumpeforstørring, er ifølge Kalaaji at de enten har en flat rumpe, asymmetriske rumpeballer eller at de har en rumpe som er mye mindre enn lårene.

«En større rumpe kan gi økt livskvalitet for noen. Men det er klart at estetikk også spiller inn i valget, ikke bare praktiske grunner. Hvis man søker etter å re-designe seg selv for å ligne på noen andre, synes jeg det er en usunn utvikling – uansett hvilket inngrep det er snakk om. Det er viktig å se etter sine egne behov og gå ut fra dem. Kniven skal være siste utvei. De fleste av våre pasienter har en genuin grunn til å gjøre noe med kroppen.»

Les intervjuet her:


Stavanger Aftenblad 1

Stavanger Aftenblad 2

Stavanger Aftenblad 3

Dr. Kalaaji Hedersgjest i Belgrad

Dr. Kalaaji ble invitert som foredragsholder på det serbiske internasjonale plastikk- og estetisk kirurgi-møtet i oktober 2023. Her holdt han en vellykket presentasjon om «Mommy

Les mer »