Overlege og plastisk kirurg Amin Kalaaji ved Oslo Plastikkirurgi i Dagbladet om risiko ved BBL

 

I et intervju av Dagbladet for en artikkel om BBL forteller Dr. Kalaaji att vi i Norge har opplevd en økning i antall rumpeoperasjoner med fett her til lands de siste åra. 

– Økningen startet rundt 2013-2014. Det har fortsatt siden det, og det er ingen tegn til at det flates ut. Det er sikkert tusenvis som har gjennomført en rumpeoperasjon i Norge siden den gang, anslår han. Det har forekommet dødsfall på grunn av rumpeløft, men ikke i Norge. De fleste dødsfall har skjedd i utlandet, der setter man inn mye større mengder fett og på feil steder, ofte inni eller under musklene, og da oppstår store lungeembolier. Pasientene dør momentant. Det har vært advart mot dette, og det har vi også gått ut med på Oslo Plastikkirurgi.

Ved Oslo Plastikkirurgi anbefaler vi ikke å fylle inn mer enn 400 milliliter i hver del av rumpa. Gjennomsnittet ligger på 300, men hvor stor rumpa kan være, avhenger av blant annet pasientens kropp, benbygning og fettmengde. Visse steder i utlandet tar man dessverre ikke hensyn til mengden og setter inn uforsvarlig store mengder og på feil steder, og dette medfører stor risiko for komplikasjoner. Vi jobber aktivt mot at ha en så sikker opplevelse som mulig, og setter våres pasienters sikkerhet er første prioritet. 

Les hele her: https://www.dagbladet.no/kjendis/refses-for-dette—ekstremt/74049774

Dr. Kalaaji Hedersgjest i Belgrad

Dr. Kalaaji ble invitert som foredragsholder på det serbiske internasjonale plastikk- og estetisk kirurgi-møtet i oktober 2023. Her holdt han en vellykket presentasjon om «Mommy

Les mer »