LES VÅR MENING OM INTIMKIRURGI

Klinikkens overlege, dr. Kalaaji er intervjuet av damebladet Henne, november 2013,  angående den økte etterspørselen etter intimoperasjoner. 


Dr. A. Kalaaji er plastikkirurg ved Oslo Plastikkirurgi. På hjemmesiden reklamerer de med figurforming av venusberget, kirurgi av de indre og ytre kjønnsleppene samt klitorisløft.
– Du kreerer designvaginaer?
– Vi tror ikke på designvagina, det er så mange variasjoner av en vagina, og det meste er jo normalt. Det viktigste er hva kvinnen føler. Dette handler om selvtillit og harmoni. Vi endrer ikke normale genitalier. Vi endrer en eksisterende avvikelse. 70 prosent av kvinnene som oppsøker klinikken er i solide forhold og har i de fleste tilfellene fått barn.
– Tror du etterspørselen er medieskapt?
​– Vi kan heller ikke gi media skylden for økningen av slike inngrep, da disse problemene har eksistert i lang tid. Folk har tenkt på det, men nå har de mulighet og råd til å gjøre det. Dette er ytre intimkirurgi. For et par år siden hadde vi kun et par operasjoner i måneden, men nå har vi en til to i uken, sier Dr. A. Kalaaji