INTERVJU AV KK OM INNSUNKNE BRYSTVORTER

Dr. Kalaaji, overlege ved Oslo Plastikkirurgi uttaler seg om innsunkne brystvorter og forteller at det finnes flere teknikker som kan brukes for å rette opp dette. 

«Fem til ti prosent av kvinner har innsunkne brystvorter, og noen har det av lettere grad enn andre. De som har de i lettere grad kan få brystvortene ut ved hjelp av stimuli, og da er det ikke noe problem. Den andre typen er verre, da brystvortene aldri kommer ut og skaper komplikasjoner ved amming fordi barnet ikke får tak i brystvorten. Det kan også være en hygienisk utfordring, da smuss kan hope seg opp i gropen. «Videre forteller Kalaaji at det er flere operasjonsteknikker for å rette opp innsunkne brystvorter. 

«Den vanligste operasjonen gjennomføres med enkelt beroligende middel og lokalbedøvelse. Da løsner vi inndragningen ved å skjære over bindevevsstrimlene som drar brystvorten inn. Vi velger en spesiell teknikk for dem som ønsker å kunne amme i fremtiden – da klipper vi ikke melkegangen.»

Dr. Kalaaji Hedersgjest i Belgrad

Dr. Kalaaji ble invitert som foredragsholder på det serbiske internasjonale plastikk- og estetisk kirurgi-møtet i oktober 2023. Her holdt han en vellykket presentasjon om «Mommy

Les mer »