Fot Fat Pad Syndromet – Fettransplantasjon til foten – Januar 2024


Fot Fat Pad Syndromet er en tilstand som oppstår av endringer i elastisiteten og/eller tykkelsen på hælens fettpute, dette er ofte forårsaket av slitasje over tid av fettvevet som utgjør hælputene på føtter som forårsaker smerte og kan påvirke vår daglige rutine og forstyrre våre vanlige aktiviteter.

Symptomene på Fot Fat Pad Syndrome er dyp verkende smerte i hælen, typisk i midten av calcaneus-beinet som vil være rundt midten av hælen. Smerten som oppleves føles ofte som et blåmerke på hælputen når du trykker ned hælen mens du går, løper eller står over lengre tid. Smerten kan trigges ved å trykke midt på hælen. Mindre vanlige symptomer kan inkludere prikking, kald eller varm / brennende følelse.

Man trenger en grundig konsultasjon for å kartlegge årsaken og behandler det som ultralyd, alternativ MRI av foten for å avdekke fett, ben, sener og muskel-status, og viktigst er det å måle tykkelse av fettlaget. Undesøkelse kan henvises av oss.

Foretrukket behandling er fettransplantasjon. Vår overlege Dr. Kajaaji har god erfaring på denne type operasjon, og vi får henvendelser fra rundt om i verden for denne type operasjon.

Ønsker du mer informasjon om Fat Pad syndromet? Se på vår hjemmeside www.www.osloplastikkirurgi.no eller ta kontakt på 22554290 eller send oss en e-post på info@osloplastikkirurgi.no