FETTSUGING/LIPOSKULPTUR

På slutten av 70-tallet begynte to forskere: Illouz og Fournier fra Frankrike å videreutvikle fettsugingsteknikken med å bruke både vakuum og kanyle i prosessen. Dette førte til et gjennombrudd for den moderne plastikkirurgien, og ble forløperen til dagens moderne fettsugingsteknikker. I løpet av 80-tallet ble det gjort mye forskning på fettsugingen som resulterte i blandede resultat.

Grunnen til at fettsuging i årenes løp er blitt en av de mest populære plastikkoperasjoner, er muligens en kombinasjon av de gode resultatene av prosedyren sammen med det faktum at en ikke kan punktslanke bort fettansamlinger på kroppen. I enkelte tilfeller er fettsuging den eneste løsningen for å få bort dobbelthake eller ridebukselår.

Fettsuging anno 2010

Teknikker er forbedret og mange ideer dukket opp som har brakt fettsuging nærmere det å være trygt, enkelt, smertefritt og effektivt. I dag har vi samlet 30 års erfaring og utviklet den moderne Liposkulptur som gir oss mulighet til å kunne fettsuge ulike deler av kroppen.  I dag er fettsuging en vanlig måte å kvitte seg med overskuddsfett på ulike områder av kroppen, både for menn og kvinner.

Den kirurgiske utfordringen og vår fokus er å fjerne rett mengde fett, sørge for minst mulig forstyrrelse av nærliggende vev, samt å minske ubehag for pasienten.

Dette sikrer vi gjennom et godt samarbeid mellom kirurg og pasient.

Behandlingsområdene for fettsuging kan for eksempel være mage, lår og rumpe, hals, rygg og armene. Den moderne teknologien gir oss også mulighet til å høste fett på enkelte deler av kroppen for å injisere det i andre områder. Oslo plastikkirurgi har praktisert fettsuging kombinert med brystforstørrelse med eget fettvev siden 2008. Dermed kan en kombinere fettsuging med brystforstørrelse for et mer naturlig resultat og for å skape mer balanse i fettfordelingen på kroppen. Andre muligheter kan være å kombinere fettsuging også med fettinjeksjon av ansikt og munn.

For mer informasjon se Brystforstørring med eget fettvev og Figurforming/Fettinjeksjon/ lipostructure.