.se

Brystvortreduksjon spås bli en stor trend i 2017

Klinikkens overlege Dr. Amin Kalaaji ble intervjuet av Side2.no angående den amerikanske trenden med å redusere brystvorter. Under intervjuet deler han sin erfaring om etterspørselen av denne typen operasjon i Norge, belyser viktige aspekter og nevner hva man bør tenke over om man vurderer dette.

«I utgangspunktet har det med proporsjonene av brystets ulike deler å gjøre, for eksempel størrelse på brystet, hengning og diameter på mamillen (areola). Asymmetri, altså ulikhet mellom sidene, kan være en av grunnene. Det er viktig å spesifisere at det ikke gjelder selve brystvorten eller nippelen, men det brune feltet rundt – areola eller mamillen. Dette feltet har blant annet en intim betydning for begge kjønn, og jeg mener at minst i størrelse ikke er ensbetydende med best», sier Amin.

Amin Kalaaji forteller at man må huske på at operasjonen etterlater arr, og at det er viktig å alltid overveie fordeler og ulemper. «Man skal også være forsiktig med alle inngrep som handler om å designe. Det er der faren ligger, man må heller se på sitt eget behov. Føler man behov, kan man foreta en vurdering.»

Les om saken her (side2.no)

Roma Calling! Juni 2023

Det var en stor ære at vår overlege Dr. Kalaaji ble invitert til fakultetet til det 12. møtet for regenerativ kirurgi konferanse i Roma. Her

Les mer »