Brystvortreduksjon spås bli en stor trend i 2017

Klinikkens overlege Dr. Amin Kalaaji ble intervjuet av Side2.no angående den amerikanske trenden med å redusere brystvorter. Under intervjuet deler han sin erfaring om etterspørselen av denne typen operasjon i Norge, belyser viktige aspekter og nevner hva man bør tenke over om man vurderer dette.

«I utgangspunktet har det med proporsjonene av brystets ulike deler å gjøre, for eksempel størrelse på brystet, hengning og diameter på mamillen (areola). Asymmetri, altså ulikhet mellom sidene, kan være en av grunnene. Det er viktig å spesifisere at det ikke gjelder selve brystvorten eller nippelen, men det brune feltet rundt – areola eller mamillen. Dette feltet har blant annet en intim betydning for begge kjønn, og jeg mener at minst i størrelse ikke er ensbetydende med best», sier Amin.

Amin Kalaaji forteller at man må huske på at operasjonen etterlater arr, og at det er viktig å alltid overveie fordeler og ulemper. «Man skal også være forsiktig med alle inngrep som handler om å designe. Det er der faren ligger, man må heller se på sitt eget behov. Føler man behov, kan man foreta en vurdering.»

Les om saken her (side2.no)

Jedda | Oktober 2022

Vår overlege dr. Amin Kalaaji var invitert som faculty og holdt Master Class om nye trender innen brystkirurgi: Bryst implantat Conversion med fett og HYBRID

Les mer »