English Norwegian Swedish

Nanofett for å bedre hårveksten

Vi tilbyr nå nanofettinjeksjon til hodebunnen. Nanofett har regenerative egenskaper slik at man kan oppnå bedre blodsirkulasjon og få bedret hårvekst. Dette er særlig gunstig om man nylig har gjennomgått en hårtransplantasjon og vil bedre vekstvilkårene for hårfolliklene. Også andre med fortynnet hårvekst kan ha nytte av denne type behandling. Ta kontakt med oss for å se om du kan være kandidat for denne type behandling.

Fettet tas fra egen kropp gjennom spesielle kanyler. Dette skjer under lokal bedøvelse og beroligende medisiner (sedasjon), og fettet behandles på en spesiell måte før det injiseres med en kanyle (såkalt Colemans teknikk) i det ønskede område.

Det forutsettes at man har områder der man kan hente fett fra for å flytte til det ønskede område. Mengde av fett er avhengig av volumet i det område man ønsker å korrigere. Stort sett handler det om relativt små mengder fett. Vanligvis integreres (gror) fettet godt i det mottakende området, men man må regne med at kroppen absorberer (suger) ca. 30 % av fettmengden de første månedene (noe mindre i hoderegionen), derfor fyller man litt mer enn det man trenger (overkorrigerer) for å kompensere dette. Mindre ujevnheter kan derfor oppstå etter operasjon, men dette kan korrigeres innen garantitiden. Ved konsultasjonen vurderes dine ønsker og behov grundig med hensyn til helheten og område der man skal ta fettet. Dersom det er en indikasjon til andre inngrep, vurderes dette om det skal gjøres samtidig eller ved en separat operasjon. I en standard fettinjeksjon får man små arr på ca. 1-2 mm der kanylene må inn for å injisere fettet. Vi lukker såret med sting som løser seg opp av seg selv. Operasjonen gir i prinsippet ikke grunnlag for sykemelding. Fysisk trening og hardt kroppslig arbeid bør vente ca 4 uker.

For å få et optimalt resultat og for å unngå komplikasjoner, anbefales det at du har så normal vekt som mulig og retter deg etter forholdene nevnt ovenfor så langt det lar seg gjøre. Røyker du, må du slutte minst 1 uke før operasjon og være røykfri i 2 uker etter operasjonen.

Før operasjonen:

Du må være frisk operasjonsdagen. Er du i tvil om du skulle være forkjølet eller lignende, må du ta kontakt med oss. Operasjonen utføres ikke når man har influensa med feber eller hoste eller annen infeksjon. Før operasjonen får du resept på antibiotika, ev. smertestillende og rens oppløsning 40 mg/ml som du får kjøpt på apoteket.

Dagen før operasjon og på operasjonsdagen skal du dusje hjemme med rens oppløsning. Dette er en desinfiserende såpe som skal skylles av med vann, og huden tørkes med et rent håndkle. Ta på deg rene klær når du reiser hjemmefra. Alt av smykker, piercing og neglelakk må være fjernet senest dagen før operasjonen og settes tilbake 7 til 10 dager etter operasjonen.

Du må møte fastende til operasjonen. Det vil si at du ikke skal spise mat 6 timer før operasjonen, men du kan drikke vann og saft (ikke melk eller juice), tygge tyggegummi/halspastill inntil 4 timer før operasjonen. Du må på forhånd avtale med en person om å hente deg på klinikken ca 1 time etter operasjonen, ettersom du da selv ikke kan kjøre bil eller ta taxi alene.

Det er viktig at du slutter ca. 14 dager før operasjonen med medisiner som virker blodfortynnende. For andre medisiner konferer med klinikken før operasjonen. Mye hvitløk og helsekostpreparater må heller ikke inntas.

Overnatting:
Bor du langt fra klinikken, anbefaler vi at du overnatter i, eller i nærheten av Oslo.

Oslo Plastikkirurgi har avtale både med  Hotel Gabelshus, Gabelsgate 16 og Frogner House Hotel Norum, tidligere Rica Hotel Bygdøy Allé, Bygdøy Allé 53- begge ligger i umiddelbar nærhet av klinikken. 

Ta kontakt med oss for nærmere opplysninger når det gjelder bestilling av hotellrom.

Etter operasjonen:

De første timene etter operasjonen kan du føle deg litt trett, og av og til noe kvalm. Det er viktig at du tar smertestillende medisiner etter avtale, og passer på å drikke rikelig det første døgnet. Noen kan bli litt svimle, og det er derfor lurt å bruke noen minutter når du skal reise deg/stå opp. De første to døgnene skal du ha ro. Kontroll avtales med klinikken ved avreise. Bandasje skiftes etter individuell avtale som du får ved konsultasjonen og operasjonstidspunktet. Blødning og infeksjon er uvanlig og krever i svært få tilfeller reoperasjon og/eller behandling med antibiotika. Bedøvelseskomplikasjoner, som f.eks. allergisk reaksjon på bedøvelsesmidler, er ekstremt sjeldne.

Mindre ujevnheter mellom hud og fett kan oppstå etter operasjonen, men dette kan korrigeres innen garantitiden på ett år. Det er viktig å være oppmerksom på at sluttresultatet ser man først etter 6-9 måneder, det er tiden det tar for hudpartiene å tilpasse seg den nye formen. Hvis korreksjon blir nødvendig grunnet komplikasjoner eller ikke tilfredsstillende resultat gjøres dette kostnadsfritt innen en ett års garantiperiode, forutsatt at det foreligger medisinsk indikasjon og et klart forbedringspotensiale.Disclaimer: Resultatet etter en plastisk operasjon er individuelt og variere fra pasient til pasient. Bildene på denne siden er kun eksempler - og er ingen form for garanti for resultat etter en behandling.
Publisert med Visto CMS