Brystforstørrelse med implantat / protese / silikon

Oslo Plastikkirurgi har mer enn 20 års erfaring med brystforstørrelse med implantat, og vi har over tusen opererte pasienter. Vi har forfattet fagartikler med våre erfaringer og blitt publisert i internasjonale anerkjente tidsskrifter som Kirurgen og Anesthetic Surgery Journal (se vedlegg under), samt forelest og kurset i mange norske og internasjonale forumer og kongresser innen plastikkirurgi verden over.

Vi ser at brystforstørrelse med implantat øker selvtilliten og livskvaliteten til våre pasienter. (se vedlegg artikkel under).
Resultatet er basert på en anonym livstilsundersøkelse blant våre brystopererte pasienter for å avdekke hvilke aspekter de er fornøyde med, og sett på pasientens motivasjon til en brystoperasjon.

Noen kvinner har forstyrrelser under utviklingen av brystene og har derfor ikke fått helt ferdig utviklede og normale bryster, og noen har utviklet asymmetriske formede bryster. Andre har opplevd tap av fett og/eller hengende bryster etter gjennomgått svangerskap, og/eller vektreduksjon. Dette kan oppleves å være både kosmetisk og intimt skjemmende. Disse gruppene er kandidater til brystforstørrelse med brystimplantater.

Ammeevnen ødelegges normalt ikke av operasjonen, og heller ikke muligheten til mammografiundersøkelse. Brystforstørringen øker heller ikke forekomsten av brystkreft.
Rapportene om mulige skadevirkninger av silikoninnlegg er ikke vitenskapelig bevist.

Ved konsultasjonen undersøker vi brystenes form og størrelse og plassering for å finne ut av hva som mangler i forhold til form og volum. Vi fotograferer så brystene og måler viktige avstandsmål for å vurdere behovet for implantat.

Du får så teste med spesial-BH proteser i forskjellige størrelser og form. Vi viser flere før- og etterbilder slik at du kan danne deg et bilde av resultatet. Hvis ønskelig kan vi vise 3D-animasjon av resultatet.

Si gjerne ifra om dette før konsultasjonen slik at vi får beregnet godt med tid. I noen tilfeller kan man også sette pasientens eget fett i tillegg til implantat for å ytterligere forbedre konturen av brystet og øke volumet, hvilket gir et mer naturlig resultat, såkalt hybrid-prosedyre. Se egen informasjon i bryst behandlings liste.

Om våre proteser

Oslo Plastikkirurgi benytter verdens ledene produsent av proteser fra Mentor som tilbyr både runde og dråpeformede (anatomisk formede) implantater i ulike størrelser.

Du vil i samråd med kirurgen velge ut hvilket implantat som er riktig for deg. Implantatene er fylt med en unik, patentbeskyttet silikongel; MemoryGel.

MemoryGel er en kohesiv gelatinlignende substans som fungerer som et fast stoff, og er ikke flytende. MemoryGel føles som naturlig brystvev og gir et best mulig estetisk resultat.
Denne finnes i flere profiler, fra moderat til ultra høy profil. Protesens ytre inneholder silikon.

Angående formen, kan protesene være runde eller dråpeformede, sistnevnte gir hos noen kvinner en mer naturlig form av brystforstørringen, men egner seg noe mindre til kvinner som ønsker fylde i øvre polen av brystet.

Mentor har livstidsgaranti mot ruptur, les mer om MENTOR løftet – Garanti i særklasse her

Henting og ev overnatting

Bor du langt fra klinikken, anbefaler vi at du overnatter i, eller i nærheten av Oslo.

Hoteller i nærhet av Oslo Plastikkirurgi;
Hotel Gabels Hus i Gabelsgate 16.
Frogner House Apartments, Bygdøy Allé 53.

Husk at du må ha med en person som henter deg på klinikken og følger deg til hotellet etter operasjonen i bil da du ikke skal gå eller ta kollektiv transport. Du skal også ha noen hos deg
samme dag og første natten.

Før operasjonen

Du må være frisk på operasjonsdagen. Er du i tvil om du skulle være forkjølet eller lignende, må du ta kontakt med oss. Operasjonen utføres ikke når man har influensa med feber eller hoste eller annen infeksjon i kroppen. Før operasjonen får du resept på antibiotika, evt. smertestillende og Hibiscrub oppløsning 40 mg/ml som du får kjøpt på apoteket.

Dagen før operasjon og operasjonsdagen skal du dusje hjemme med Hibiscrub oppløsning. Dette er en desinfiserende såpe som skal skylles av med vann, og huden tørkes med et rent håndkle. Ta på deg rene klær når du reiser hjemmefra. Ikke bruk parfyme og krem. Alt av smykker, piercing og neglelakk må være fjernet senest dagen før operasjonen og settes tilbake
7 til 10 dager etter operasjonen.

Du skal møte fastende til operasjonen. Det vil si at du ikke skal spise mat 6 timer før operasjonen, men du kan drikke litt vann og saft (ikke melk eller juice), tygge tyggegummi/halspastiller inntil 4 timer før operasjonen.

Du må på forhånd avtale med en person om å hente deg på klinikken ca. 1 time etter operasjonen (3 t etter oppmøte), ettersom du selv ikke kan kjøre bil, ta kollektiv eller taxi alene.

Det er viktig at du slutter ca. 14 dager før operasjonen med medisiner som virker blodfortynnende. For andre medisiner konferer med klinikken før operasjonen. Mye hvitløk og helsekostpreparater skal heller ikke inntas.

For å få et best mulig resultat av brystforstørrelse med silikon og for å unngå komplikasjoner, anbefales det at du har så normal vekt som mulig. Røyker du, eller praktiserer andre former med nikotin som for eksempel snus eller elektronisk sigaretter, må du slutte minst 2 uker før operasjonen og 2 uker etter operasjonen.

På operasjonsdagen

Du blir mottatt av vårt personal som tar deg imot og sammen ferdigstiller deg til operasjonen før kirurgen ser til deg før inngrepet og tegner opp planlagt inngrep, samt svarer deg på dine spørsmål. Anestesi kommer også og hilser på deg og svarer på dine spørsmål. Etter operasjonen får du servert mat og rikelig med drikke i form av brødmat, yoghurt og saft.
Ved selve operasjon forberedes en lomme under brystkjertelen, alternativt under brystmuskelen.

Et tredje bedre alternativ for de fleste, er å sette implantatet under hinnen til brystmuskelen (pektorales muskelen), da vil man også oppnå beskyttelse av protesen med selve fascie (hinnen rundt muskelen) og samtidig unngå å bruke selve muskelen.

En silikonprotese blir lagt inn av en størrelse og type som man i samarbeid med pasienten har valgt før operasjonen. Arret legges enten under brystet (mest vanlig), rundt brystvorten eller gjennom armhulen. Man unngår rippling (rynker) av huden om implantatet settes under muskel eller under fascie.

Etter operasjonen

Vi anbefaler deg og ikke reise med fly de første 48 timene etter operasjonen, under denne tiden skal en kontrolltime anordnes i klinikken og du skal komme til kontroll på klinikken
dagen etter operasjonen.

De første timene etter operasjonen kan du føle deg litt trett, og av og til noe kvalm. Det er viktig at du tar smertestillende medisiner etter avtale og ved behov, og passer på å drikke rikelig det første døgnet. Noen kan bli litt svimle, og det er derfor lurt å bruke noen minutter når du skal reise deg eller stå opp. De første to døgnene skal du ha ro og ligge mest mulig stille, med overkroppen hevet. De neste fem dager kan du bevege deg forsiktig.

Etter operasjonen får du en spesial-bandasje som fjernes etter 3 dager, teipen beholdes på i 2 uker. Du skal bruke sports-BH i 6 uker etter at bandasjen er fjernet. Etter at teipen fjernes (etter 2 uker) kan du dusje og sette på ny teip. Det anbefales at du teiper arrene med hudvennlig tape i 2 måneder. Hudvennlig teip som Steri-Strip kjøpes på apoteket, alternativt silikon teip.

Vi lukker såret med sting som løser seg opp av seg selv. Vi setter vanligvis ikke dren (rør), kun i svært få tilfeller legges det inn dren for å fjerne blod og væske fra sårområdet under
brystet. Disse fjernes vanligvis 1-2 dager etter operasjonen.

Det endelige resultatet kan først vurderes etter 3-6 måneder. Etterkontroller avtales med klinikken; dagen etter, etter 1-2 uker, 3-6 mnd., samt sluttkontroll etter ett år. Du må selv ringe for å avtale kontrollene, alternativt avtale med klinikken på operasjonsdagen.

Blødninger og infeksjon er uvanlige og krever i svært få tilfeller reoperasjon og/eller antibiotikabehandling. Bedøvelseskomplikasjoner, som f.eks. allergisk reaksjon på
bedøvelsesmidler, er ekstremt sjeldne.

Brystforstørrelse gir i prinsippet ikke grunnlag for sykemelding. Fysisk trening og hardt kroppslig arbeid skal man vente med i ca. 2 uker.

Arrene er i begynnelsen ofte røde, kløende og harde, men med tiden vil de både blekne og mykne. Arrene skjules imidlertid av BH, og vil ikke synes i utringede kjoler. I sjeldne tilfeller kan arrene bli brede og godt synlige, dette er avhengig av kvinnens egne nedarvede egenskaper. Vi anbefaler derfor at du teiper arrene i et par måneder etter en brystforstørring. Teip kjøpes på apotek.

Hvis korreksjon er nødvendig grunnet komplikasjoner eller ikke tilfredsstillende resultat gjøres dette kostnadsfritt innen et års garanti-periode, forutsatt at det foreligger medisinsk
indikasjon og et klart forbedringspotensialet.

Be om veiledning og råd

De beste rådene kan vi gi ansikt til ansikt. Vi vil veilede deg til den beste løsningen for deg.

Ansvarlig lege er Dr. Amin Kalaaji, overlege dr.med, spesialist i plastikkirurgi og klinikksjef ved Oslo Plastikkirurgi, og leder for Norsk forening for estetisk plastikkirurgi (NFEP) 2018-2020.

Dr. Kalaaji har mange verv og holder foredrag og opplæring verden rundt. Dette kommer alle våre pasienter til gode da han alltid er oppdatert på de nyeste og mest avanserte behandlinger og operasjonsteknikker. 

Pasientsikkerheten, høy kvalitet og individuell behandling veier alltid høyest hos oss på Oslo Plastikkirurgi. 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Oslo Plastikkirurgi svarer her på ofte stilte spørsmål, og vi håper med dette at du får god informasjon. Vi ønsker å være behjelpelig i prosessen før en operasjon. Skulle du ha flere spørsmål er det bare til å skrive eller ringe til oss.

Når man ønsker større bryster og/eller endre form.

Når man har underutviklede eller tubulære bryster.

Ved volumforskjell på brystene/brystasymmetri.

Ved operasjonen forberedes en lomme under brystkjertelen, alternativt under brystmuskelen. Et tredje og enda bedre alternative for de fleste, er å sette implantatet under hinnen til brystmuskelen (pektorales muskelen), da vil man også oppnå beskyttelse av protesen med selve fascie (hinnen rundt muskelen) og samtidig unngå å bruke selve muskelen.

Alle pasienter må ha en konsultasjon før operasjon. Konsultasjonen blir gjennomført av vår erfarne plastikkirurg som vil stille deg spørsmål rundt din medisinske tilstand. Deretter blir en undersøkelse gjennomført, og kirurgen vurderer en eventuell operasjon.

Er du egnet for inngrep får du informasjon om selve operasjonen, forholdsregler for tiden før og etter inngrepet, og du vil få svar på dine spørsmål. Vi fotograferer så brystene og tar viktige avstandsmål for å vurdere behovet for implantat. Du får så teste med spesial-BH proteser, både størrelser og former. Vi viser flere før- og etter-bilder og hvis ønskelig kan vi lage 3D-animasjon av resultatet. Si gjerne ifra om dette før konsultasjonen slik at vi kan beregnet godt med tid.

Ved en konsultasjon får du resept på antibiotika, evt. smertestillende og Hibiscrub oppløsning 40 mg/ml som du får kjøpt på apoteket.

For pasienter med lang reisevei tilbyr vi konsultasjon via telefon og/eller videokonsultasjon. Vi sender da i forkant et helseopplysningskjema som skal fylles ut og returneres til oss før konsultasjonen. Du sender også noen bilder til oss, alternativt tar vi videokonsultasjon. Viktig at helseopplysningskjema og bilder er mottatt før konsultasjonstiden.

Skulle det blir aktuelt med en operasjon vil kirurgen gjennomføre en grundig vurdering dagen før den planlagte operasjonen, på en konsultasjon på klinikken.

En silikonprotese blir lagt inn av en størrelse og type som man i samarbeid med pasienten har valgt før operasjonen. Arret går enten under brystet (mest vanlig), rundt brystvorten eller gjennom armhulen.

Du må være frisk på operasjonsdagen. Er du i tvil om du skulle være forkjølet eller lignende, må du ta kontakt med oss. Operasjonen utføres ikke når man har influensa og/eller feber eller hoste eller annen infeksjon i kroppen. Du blir mottatt av vårt personal som tar deg imot og sammen ferdigstiller deg til operasjonen før kirurgen ser til deg før inngrepet og tegner opp planlagt inngrep, samt svarer deg på dine spørsmål. Anestesi kommer også og hilser på deg og svarer på dine spørsmål. Etter operasjonen får du servert mat og rikelig med drikke i form av brødmat, yoghurt og saft.

I Norge er det ikke lov til å vise før- og etter-bilder fra kosmetiske inngrep ved markedsføring eller på klinikkens nettsider. Vi kan imidlertid vise flotte bilder fra tidligere pasienter når du kommer på konsultasjon hos kirurgen. Dette kan være til stor hjelp når vi skal velge implantatets form og størrelse, og det kan gjøre det lettere for deg å forestille seg et resultat.

Vi kan også tilby forundersøkelse med 3D bildesystem. Da tar vi bilder av kroppen din og kan ved hjelp av bildesimulering viser deg hvordan det kan se ut med forskjellige størrelser og implantattyper.

Vi har 1 års garanti. Hvis korreksjon er nødvendig grunnet komplikasjoner eller ikke tilfredsstillende resultat, gjøres dette kostnadsfritt innen et år, forutsatt at det foreligger medisinsk indikasjon og et klart forbedringspotensialet. Dette er vår ettårs garantiavtale.

Oslo Plastikkirurgi bruker de anerkjente Mentor Memory Gel protesene. De finnes med glatt eller teksturert overflate og med moderat til ultra høy profil. Du vil i samråd med kirurgen bestemme hvilket implantat som er riktig for deg.

Du kan få implantatene med forskjellige geletyper. Mentors implantater fås fra størrelse 100cc. Mentor er CE og FDA godkjente implantater. Implantatene har livsvarig garanti ved lekkasje (dvs. de erstatter selve implantatet), og de gir i tillegg et tilskudd til operasjonen ved lekkasje innenfor 10 år.