English Norwegian Swedish
Historikk

Selv om plaststikkirurgi som teknikk er blitt brukt i mer enn et par tusen år, har plastikkirurgi som eget spesialområde og i nåværende form, fått sin popularitet i forrige århundre. Særlig etter andre verdenskrig har behovet for rekonstruksjon, og dermed pent kosmetisk utseende, blitt viktigere enn før. Kosmetisk kirurgi har de siste årene hatt betydelig økning i etterspørselen og blitt alt mer populært og akseptert, og ikke minst økonomisk overkommelig for de fleste.

Les mer

Klinikkens overlege blir intervjuet av Leo Ajkic i "P3 sjekker ut"

I "P3 sjekker ut" møter programleder Leo Ajkic unge for å snakke om hva de er opptatte av. Det første programmet handler om rumpe, og Oslo Plastikkirurgis overlege Dr. Kalaaji  blir i dette programmet intervjuet om hans erfaringer med rumpeforstørrelse med eget fett.

Dr. Kalaaji informerer her om at han opererer 2-3 rumper i måneden og at det er flere konsultasjoner angående rumpeforstørrelser på hver konsultasjonsdag. Overlegen sier også at han er tydelig på at han ikke opererer hvem som helst. "Jeg opererer ikke de som har urealistiske forventninger, de som ønsker seg det vi kaller «ballongrumpe»". Kalaaji sier han avviser rundt 20% av de han konsulterer. Noen av disse kvinnene velger da å få inngrepet utenfor Norge. Men kirurgen advarer mot å få utført fettransplantasjon hos useriøse aktører, som han sier det dessverre er mange av i utlandet. Dårlig utført arbeid kan i verste fall få livstruende komplikasjoner.

"Blir det injisert fett for dypt, eller inn i muskelen, kan man få blodpropp" forklarer kirurgen. Han anbefaler alle å forsikre seg om at kirurgen er medlem av Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi (NFEP) før de gjennomgår rumpeforstørring med eget fett.

Her finner du hele reportasjet på P3:s hjemmeside.

 Disclaimer: Resultatet etter en plastisk operasjon er individuelt og variere fra pasient til pasient. Bildene på denne siden er kun eksempler - og er ingen form for garanti for resultat etter en behandling.
Publisert med Visto CMS