Estetisk medicin

Oslo Plastikkirurgi utfører rynkebehandlinger med diverse injeksjonsmateriale.

Med årene og med livets gang utvikler man rynker, mest av alt i ansiktet grunnet mindre elastisitet i huden. Dette kan skyldes genetiske faktorer og/eller miljø og ytre påvirkningen som soling, kosthold, røyking, overvekt, alkohol og solarium. Disse faktorer må man jobbe med selv før en kosmetisk behandling kan gi full effekt.

Mulige behandlinger er medisinsk injeksjon av materiale som har livstid på 6 mnd til 1 år. Dette stoffet injiseres i rynkeområdet, så vel fine som dype rynker som kan inntreffe rundt munn, øyne, kinn og panne. Ved muskelrelaterte rynker i glabella, såkalte sinnarynker, er grunnen til dette muskel hyperaktivitet. Dette behandles med en spesiell injisering som lammer musklene slik at rynkene glattes ut. Dette kan gjøres med et års mellomrom. Groper og grove rynker kan med fordel behandles med fettransplantasjon med eget fett. Se vårt avsnitt om fettransplantasjon og behandlingsliste. Injeksjonen foretas poliklinisk under lokal bedøvelse og tar ca 15 min pr område.

Pga markedsføringsloven har vi ikke lov å angi navn på muskelrelakserende medisiner eller fyllstoffmateriale. Ta gjerne kontakt med oss og vi gir deg full informasjon om våre behandlinger og hvilke produkter vi bruker for å utføre rynkebehandling.

Ta kontakt Oslo Plastikkirurgi for fullstendig prisliste.

1. Rynkebehandling med injeksjoner for å fylle innsykning av små groper som oppstå med alderen som i Naso labialt område, øyelokk eller øvre kinn område eller hake.

2. Rynkebehandling med injeksjoner til muskel avslappende injeksjoner som i sint rynker mellom øyene.

3. Fjerning dobbelthake uten kirurgi med injeksjon av spesifikt legemiddel

For mindre uhellig fett fordeling overskudd eller ansamling som i blant annet dobbelthake kan dette behandles med injeksjoner

En nyere og mindre omfattende behandling er en enkel sprøyteinjisering av legemiddelet som vil kunne løse opp fettet i området man behandler. Den vil derfor heller ikke innebære kirurgi. Injeksjonsbehandlingen tar ca 30 Minutter.

Det kan utføres opptil maks. 6 behandlingsøkter. De fleste merker en bedring etter 2-4 behandlingsøkter. Tidsintervallet mellom behandlingene bør være minst 4 uker.

Slik behandling kan ha visse bivirkninger som smerter, hevelse, væskeansamlinger og blåmerker.

4. Trådløft
Noen kvinner og menn får for tidlig et eldre utseende, eller de ønsker å se litt yngre ut. Med årene får man rynkete og hengende hud på kinn og hals. Noen får dobbelthake. Man må huske at røyking, stress, å utsette seg for sollys, moderat til kraftig overvekt, alkoholoverforbruk og dårlig kosthold, er noen av faktorene som ikke bare akselererer aldringen og øker komplikasjonsrisikoen, men minsker dermed også muligheten for å få et kosmetisk vellykket resultat. Det er derfor viktig i forkant av trådløft at man retter på forholdene, slik at resultatene blir gunstige. Trådløft kan være en bra løsning for de som ikke er kandidat for kirurgi, for de som har små forandringer de ønsker å rette opp, for de som ikke ønsker rekonvalenstid, og for de med små tilbakefall etter tidligere ansiktsløft. Fordelene med trådløft er at prosessen er rask, billig, etterlater ingen arr, man trenger ingen rekonvalenstid (tid for å komme seg etter operasjonen) og prosessen gjøres under lokal bedøvelse. Ulempene er at trådløft kan gi kortvarig resultat (forventet varighet etter trådløft er mellom 3 til 5 år) og det vil være liten effekt om en har mye hudoverskudd.

Med trådløft kan man løfte hals, kinn, kjevelinjen og tinningsområde. En vurdering vil gi svar på hvilke behov en har og hvilken løsning som vil passe deg.

For å få et optimalt resultat og for å unngå komplikasjoner, anbefales det at du har så normal vekt som mulig og retter deg etter forholdene nevnt ovenfor så langt det lar seg gjøre. Røyker du, må du slutte minst 1 måned før operasjon og fortsette uten i 2 uker etter operasjonen.

Operasjonen gir i prinsippet ikke grunnlag for sykemelding. Fysisk trening og hardt kroppslig arbeid bør vente i noen dager.

Før inngrepet

Du må være frisk operasjonsdagen. Er du i tvil om du skulle være forkjølet eller lignende, må du ta kontakt med oss. Operasjonen utføres ikke når man har influensa med feber eller hoste eller annen infeksjon. Før operasjonen får du resept på antibiotika, evt. smertestillende og rens oppløsning 40 mg/ml som du får kjøpt på apoteket.

Dagen før operasjon og operasjonsdagen skal du dusje hjemme med rens oppløsning. Dette er en desinfiserende såpe som skal skylles av med vann, og huden tørkes med et rent håndkle. Ta på deg rene klær når du reiser hjemmefra. Alt av smykker, piercing og neglelakk må være fjernet senest dagen før operasjonen og settes tilbake 7 til 10 dager etter operasjonen.

Du må møte fastende til operasjonen. Det vil si at du ikke skal spise mat 6 timer før operasjonen, men du kan drikke vann og saft (ikke melk eller juice), tygge tyggegummi/halspastill inntil 4 timer før operasjonen. Du må på forhånd avtale med en person om å hente deg på klinikken ca 1 time etter operasjonen, ettersom du da selv ikke kan kjøre bil eller ta taxi alene.

Det er viktig at du slutter ca 14 dager før operasjonen med medisiner som virker blodfortynnende. For andre medisiner konferer med klinikken før operasjonen. Mye hvitløk og helsekostpreparater må heller ikke inntas.

Etter inngrepet

Vi anbefaler deg og ikke reise med fly de første 48 timene etter operasjonen, under denne tiden skal en kontrolltime anordnes i klinikken. De første timene etter operasjonen kan du føle deg litt trett, av og til noe kvalm.

Det er viktig at du tar smertestillende medisiner etter avtale, og passer på å drikke rikelig det første døgnet. Noen kan bli litt svimle, og det er derfor lurt å bruke noen minutter når du skal reise deg/stå opp. De første to døgnene skal du ha ro. Overfladiske bandasjen fjernes 3 dager etter operasjonen. Teipen beholdes inntil en uke da kan du dusje, sette på ny teip og bruke pannebandasjen igjen. Blødning og infeksjon er uvanlig og krever i svært få tilfeller reoperasjon og/eller antibiotika behandling. Bedøvelseskomplikasjoner, som for eksempel allergisk reaksjon på bedøvelsesmidler, er ekstremt sjeldne. Kontroll avtales med klinikken dagen etter, etter 1-2 uker, 3-6 mnd., samt sluttkontroll etter ett år. Du må selv ringe for å avtale kontrollene, alternativt avtale med Oslo plastikkirurgi på operasjonsdagen for panneløft.

Hvis korreksjon er nødvendig pga komplikasjoner eller ikke tilfredsstillende resultat gjøres dette kostnadsfritt innen et års garanti-periode, forutsatt at det foreligger medisinsk indikasjon og en klar forbedrings potensiale.

Overnatting

Bor du langt fra klinikken, anbefaler vi at du overnatter i, eller i nærheten av Oslo.

Oslo Plastikkirurgi har avtale både med Hotel Gabelshus, Gabelsgate 16 og Frogner House Hotel Norum, tidligere Rica Hotel Bygdøy Allé, Bygdøy Allé 53- begge ligger i umiddelbar nærhet av klinikken.

Ta kontakt med oss for nærmere opplysninger når det gjelder bestilling av hotellrom.

Be om veiledning og råd

De beste rådene kan vi gi ansikt til ansikt. Vi vil veilede deg til den beste løsningen for deg.

Ansvarlig lege er Dr. Amin Kalaaji, overlege dr.med, spesialist i plastikkirurgi og klinikksjef ved Oslo Plastikkirurgi, og leder for Norsk forening for estetisk plastikkirurgi (NFEP) 2018-2020.

Dr. Kalaaji har mange verv og holder foredrag og opplæring verden rundt. Dette kommer alle våre pasienter til gode da han alltid er oppdatert på de nyeste og mest avanserte behandlinger og operasjonsteknikker. 

Pasientsikkerheten, høy kvalitet og individuell behandling veier alltid høyest hos oss på Oslo Plastikkirurgi. 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Oslo Plastikkirurgi svarer her på ofte stilte spørsmål, og vi håper med dette at du får god informasjon. Vi ønsker å være behjelpelig i prosessen før en operasjon. Skulle du ha flere spørsmål er det bare til å skrive eller ringe til oss.

Alle pasienter må gjennom en konsultasjon før operasjon. Konsultasjonen blir gjennomført av vår erfarne plastikkirurg som vil stille deg spørsmål rundt din medisinske status; tidligere eller aktuelle sykdommer, tidligere operasjoner, bruk av medikamenter og lignende. Deretter blir en undersøkelse gjennomført, og kirurgen vurderer en eventuell operasjon.

Er du egnet for inngrep får du informasjon om selve operasjonen, forholdsregler for tiden før og etter inngrepet, og du vil få svar på dine spørsmål.

For pasienter med lang reisevei tilbyr vi konsultasjon via telefon og/eller videokonsultasjon. Vi sender da i forkant et helseopplysningskjema som skal fylles ut og returneres til oss før konsultasjonen. Du sender også noen bilder til oss.

Skulle det blir aktuelt med en operasjon vi kirurgen gjennomføre en grundig vurdering dagen før den planlagte operasjonen.

Du må være frisk på operasjonsdagen. Er du i tvil om du skulle være forkjølet eller lignende, må du ta kontakt med oss. Operasjonen utføres ikke når man har influensa og/eller feber eller hoste eller annen infeksjon. Før operasjonen får du resept på antibiotika, evt. smertestillende og Hibiscrub oppløsning 40 mg/ml som du får kjøpt på apoteket.

I Norge er det ikke lov til å vise før- og etterbilder av silikon fra kosmetiske inngrep ved markedsføring eller på klinikkens nettsider. Vi kan imidlertid vise flotte bilder fra tidligere pasienter når du kommer på konsultasjon hos kirurgen. Dette kan være til stor hjelp når vi diskuterer implantatets størrelse, og det kan gjøre det lettere for deg å forestille deg et forventet resultat.

Vi kan også tilby forundersøkelse med 3D bildesystem. Da tar vi bilder av kroppen din og kan ved hjelp av bildesimulering vise deg hvordan et forventet resultat vil se ut med forskjellige størrelser og implantattyper.

Hvis korreksjon er nødvendig pga komplikasjoner eller ikke tilfredsstillende resultat, gjøres dette kostnadsfritt innen et år, forutsatt at det foreligger medisinsk indikasjon og et klart forbedringspotensialet. Dette er vår ettårs garantiavtale.