Delade magmuskler

Delte magemuskler også kalt Diastasis recti er en veldig vanlig tilstand som rammer hovedsakelig alle kvinner som har gjennomgått en fødsel. Tilstanden kan også ramme menn, men er ikke i nærheten like vanlig som for kvinner etter fødsel.

Delte magemuskler oppstår når musklene legges over for høyt press. Dette fører til at musklene separeres og hva som er under kan komme frem. Dette kan innebære at tarmene presser seg gjennom musklene og det dannes en liten bule mellom de delte magemusklene.

Delte magemuskler kan trekke seg sammen av seg selv etter svangerskap, men om dette ikke skjer er det mulig å løse dette med kirurgi. Dette innebærer å reparere bukveggen og redusere mellomrommet mellom musklene. Hvilken metode som brukes avhenger av pasienten og vil avgjøres etter konsultasjon.

Etter inngrepet vil muskelstyrken forbedre seg betraktelig, spesielt hvis mellomrommet har vært over 3 cm.

Våre behandlinger

Mummy Makeover

Etter svangerskap og fødsel er det sjelden at kroppen kommer seg tilbake til slik den var før. Mommy Makeover består av en rekke inngrep for å reversere effekten svangerskapet har gjort med kroppen. Dette kan være inngrep som for eksempel oppstrammende inngrep, brysreduksjon/brystforstørring, fettsuging. Dette varierer ut fra behov fra person til person og operasjonstiden varierer ut fra hva som skal gjøres. Mommy Makeover er et begrep for å gjøre flere inngrep under en operasjon.

Be om veiledning og råd

De beste rådene kan vi gi ansikt til ansikt. Vi vil veilede deg til den beste løsningen for deg.

Ansvarlig lege er Dr. Amin Kalaaji, overlege dr.med, spesialist i plastikkirurgi og klinikksjef ved Oslo Plastikkirurgi, og leder for Norsk forening for estetisk plastikkirurgi (NFEP) 2018-2020.

Dr. Kalaaji har mange verv og holder foredrag og opplæring verden rundt. Dette kommer alle våre pasienter til gode da han alltid er oppdatert på de nyeste og mest avanserte behandlinger og operasjonsteknikker. 

Pasientsikkerheten, høy kvalitet og individuell behandling veier alltid høyest hos oss på Oslo Plastikkirurgi.