Gliding Brow Lift (GBL) - Er en ny metode for å løfte pannen, øyebryn og tinningen med minimalt synlig arr

GBL (Gliding Brow Lift) er en ny metode for å løfte øyebryn, panne og tinningsområdet, fra tradisjonelt øyebrynsløft og panneløft hvor man hadde et åpent snitt med fjerning av huden til et såkalt endoskopisk Brow Lift og direkte fjerning av huden med synlig arr ovenfor øyebryn. Alle metoder har både forulemper og ulemper og det lange løp kan hengingen komme tilbake.

Nå har det altså kommet en metode med lite hud snitt er laget på hårfestet (to med mer lang på hver side) for å gi tilgang, slik at spesifikke instrumenter kan brukes til å skille huden på pannen, øyebryn og tinning fra det dypere vevet. Når vevet er fritt, kan de heves og når de er i ønsket posisjon, plasseres rader med sting via huden for å feste huden og pannen til den nye posisjonen med tråd som sitter inn- og utvendig av huden, dette kallas også «hemostatisk nett». «Nett» -stingene fjernes 48-72 timer etter operasjonen, med noen få nøkkelsting i selve øyenbrynet igjen på plass til 1 uke. Dette har både en løftende effekt og virker koagulerende. Ca 30 suturer festes på hver side av ansiktet, disse er synlig etter operasjonen til stingene blir fjernet og vi dekker over med bandasje.

Du må komme etter to tre dager for å fjerne suturer. Små arr og ev blåmerker kan være synlige i ca 7-10 dager. Forventet resultat ser man etter 3mnd, når huden har festet seg i det nye løftede området.

Denne metoden kalles også Surgiac Net, utviklet i Brasil av dr. Fausto Viterbo, dr. Andre Auersvald, og dr. Ozan Sozer, og blir nå spredt i verden. Beste indikasjon er panne, tinning og øyebryn – men kan også brukes på ansikt og hals.

Før operasjonen

Du må være frisk på operasjonsdagen. Er du i tvil om du skulle være forkjølet eller lignende, må du ta kontakt med oss. Operasjonen utføres ikke når man har influensa med feber, hoste eller annen infeksjon i kroppen. Før operasjonen får du resept på antibiotika, evt. smertestillende og Hibiscrub oppløsning 40 mg/ml som du får kjøpt på apoteket.

Dagen før operasjon og på operasjonsdagen skal du vaske deg med Hibiscrub oppløsning i dusjen over hele kroppen. Dette er en desinfiserende såpe som skal skylles av med vann, og huden tørkes med et rent håndkle. Ta på deg rene klær når du reiser hjemmefra. Ikke bruk parfyme og krem. Alt av smykker, piercing og neglelakk/falske negler må være fjernet senest dagen før operasjonen og settes ev tilbake 7 til 10 dager etter operasjonen.

For å få et best mulig resultat og for å unngå komplikasjoner, anbefales det at du har normalvekt, og ikke en altfor høy BMI. Røyker du, eller benytter nikotin som for eksempel snus eller elektroniske sigaretter, må du slutte minst 2 uker før operasjonen og 2 uker etter operasjonen.

Du skal møte fastende til operasjonen. Det vil si at du ikke skal spise mat inkludert frukt eller drikke juice med fruktkjøtt eller melkeprodukter 6 timer før operasjonen. Du kan drikke vann, saft, juice uten fruktkjøtt eller kaffe/te uten melkeprodukter eller tygge tyggegummi/drops/halspastiller inntil 4 timer før operasjonen. Medikamenter som du eventuelt skal ta på operasjonsdagen kan svelges med 1 glass vann max. 100 ml inntil 1 time før anestesistart.

Det er viktig at du ca. 14 dager før operasjonen slutter med medisiner som virker blodfortynnende, gjerne etter samråd med fastlegen din eller oss. For andre medisiner konferer med klinikken før operasjonen. Mye hvitløk og helsekostpreparater skal heller ikke inntas.

Du må på forhånd avtale med en person om å hente deg på klinikken ca. 1 time etter avsluttet operasjonen, ettersom du selv ikke kan kjøre bil, ta kollektiv eller taxi alene.

På operasjonsdagen

Du blir mottatt av vårt personale som ferdigstiller deg til operasjonen før kirurgen ser til deg. Før selve inngrepet vil kirurgen gå igjennom inngrepet, tegne opp det planlagte, samt svare deg på dine spørsmål du måtte ha. Anestesipersonell kommer også og hilser på deg og svarer på dine spørsmål.

Når operasjonen skal begynne vil operasjonssykepleier hente deg og vaske operasjonsområdet imens anestesipersonell gir deg beroligende middel i armen så du sover under operasjon. I tillegg setter kirurgen lokal bedøvelse i operasjonsområde for en langvarig smertestillende effekt i operasjonsområdet etter operasjonen, som i tillegg forminsker blødning i området.

Etter operasjonen blir du flyttet til oppvåkningsrommet der du har din egen seng. Du hviler så i 1-2 timer og får servert mat og rikelig med drikke i form av brødmat, yoghurt og saft (husk å informere om allergier). Evt smertestillende gis ved behov.

Kirurgen ser til deg før hjemreise/ hotelloppholdet og du blir avklart av anestesipersonell før du reiser hjem med en voksen ledsager. PVK som er festet til hånden blir fjernet før du drar. Det må brukes bil eller drosje som transportmiddel rett etter operasjon, vi anbefaler ikke kollektivtransport eller det å gå.

Etter operasjonen

Alle pasienten kommer til postoperativ kontroll dagen etter operasjon. Vi anbefaler deg ikke å reise med fly de første 48 timene etter operasjonen. Under denne tiden skal en kontrolltime anordnes i klinikken og du skal komme til kontroll på klinikken dagen etter operasjonen.

De første timene etter operasjonen kan du føle deg litt sliten, og av og til noe kvalm. Det er viktig at du tar smertestillende medisiner etter avtale og ved behov, og passer på å drikke rikelig det første døgnet. Noen kan bli litt svimle, og det er derfor lurt å bruke noen minutter når du skal reise deg. De første to døgnene skal du ha ro og ligge mest mulig stille. De neste fem dager kan du bevege deg forsiktig. Dersom du har en aktiv jobb, er det lurt å være hjemme.

Det endelige resultatet kan først vurderes etter 3-6 måneder. Etterkontroller avtales med klinikken; dagen etter operasjon, etter 1-2 uker og 3-6 mnd, samt sluttkontroll etter et år. Du må selv ringe for å avtale kontrollene, alternativt avtale med klinikken på operasjonsdagen.

Blødninger og infeksjon er uvanlige og krever i svært få tilfeller reoperasjon og/eller antibiotikabehandling. Bedøvelseskomplikasjoner, som f.eks. allergisk reaksjon på bedøvelsesmidler, er ekstremt sjeldne.

Fysisk trening og hardt kroppslig arbeid skal man vente med i ca. 4 uker.

Arrene er i begynnelsen ofte røde, kløende og harde, men med tiden vil de både blekne og mykne.

Hvis korreksjon er nødvendig grunnet komplikasjoner eller ikke tilfredsstillende resultat, gjøres dette kostnadsfritt innen et år, forutsatt at det foreligger medisinsk indikasjon og et klart forbedringspotensialet. Dette er vår garanti-periode.

Henting og overnatting

Du må på forhånd avtale med en person om å hente deg på klinikken ca. 1 time etter avsluttet operasjonen, ettersom du selv ikke kan kjøre bil, ta kollektiv eller taxi alene. Du skal også ha noen hos deg samme dag og første natten.

Bor du langt fra klinikken, anbefaler vi at du overnatter i Oslo, enten hos familie/venner eller på hotell.

Hoteller i nærhet av Oslo Plastikkirurgi;
Hotel Gabels Hus i Gabelsgate 16.
Frogner House Apartments, Bygdøy Allé 53.
(Vi har avtale med Frogner House Apartments, informer om oss ved booking av rom).

Be om veiledning og råd

De beste rådene kan vi gi ansikt til ansikt. Vi vil veilede deg til den beste løsningen for deg.

Ansvarlig lege er Dr. Amin Kalaaji, overlege dr.med, spesialist i plastikkirurgi og klinikksjef ved Oslo Plastikkirurgi, og leder for Norsk forening for estetisk plastikkirurgi (NFEP) 2018-2020.

Dr. Kalaaji har mange verv og holder foredrag og opplæring verden rundt. Dette kommer alle våre pasienter til gode da han alltid er oppdatert på de nyeste og mest avanserte behandlinger og operasjonsteknikker. 

Pasientsikkerheten, høy kvalitet og individuell behandling veier alltid høyest hos oss på Oslo Plastikkirurgi. 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Oslo Plastikkirurgi svarer her på ofte stilte spørsmål, og vi håper med dette at du får god informasjon. Vi ønsker å være behjelpelig i prosessen før en operasjon. Skulle du ha flere spørsmål er det bare til å skrive eller ringe til oss.

Alle pasienter må gjennom en konsultasjon før operasjon. Konsultasjonen blir gjennomført av vår erfarne plastikkirurg som vil stille deg spørsmål rundt din medisinske status; tidligere eller aktuelle sykdommer, tidligere operasjoner, bruk av medikamenter og lignende. Deretter blir en undersøkelse gjennomført, og kirurgen vurderer en eventuell operasjon.

Er du egnet for inngrep får du informasjon om selve operasjonen, forholdsregler for tiden før og etter inngrepet, og du vil få svar på dine spørsmål.

For pasienter med lang reisevei tilbyr vi konsultasjon via telefon og/eller videokonsultasjon. Vi sender da i forkant et helseopplysningskjema som skal fylles ut og returneres til oss før konsultasjonen. Du sender også noen bilder til oss.

Skulle det blir aktuelt med en operasjon vi kirurgen gjennomføre en grundig vurdering dagen før den planlagte operasjonen.

Du må være frisk på operasjonsdagen. Er du i tvil om du skulle være forkjølet eller lignende, må du ta kontakt med oss. Operasjonen utføres ikke når man har influensa og/eller feber eller hoste eller annen infeksjon. Før operasjonen får du resept på antibiotika, evt. smertestillende og Hibiscrub oppløsning 40 mg/ml som du får kjøpt på apoteket.

I Norge er det ikke lov til å vise før- og etterbilder av silikon fra kosmetiske inngrep ved markedsføring eller på klinikkens nettsider. Vi kan imidlertid vise flotte bilder fra tidligere pasienter når du kommer på konsultasjon hos kirurgen. Dette kan være til stor hjelp når vi diskuterer implantatets størrelse, og det kan gjøre det lettere for deg å forestille deg et forventet resultat.

Hvis korreksjon er nødvendig pga komplikasjoner eller ikke tilfredsstillende resultat, gjøres dette kostnadsfritt innen et år, forutsatt at det foreligger medisinsk indikasjon og et klart forbedringspotensialet. Dette er vår ettårs garantiavtale. 

Prosedyren gjøres med lokalbedøvelse og tung sedasjon, ofte i kombinasjon med andre prosedyrer som øvre øyelokk kirurgi. Det kan gjøres som en dag sak (inn og ut samme dag) eller hvis med andre prosedyrer, med deg å bo på sykehus, avhengig av arten av de andre prosedyrene.

Det glidende brynsløftet løfter og stabiliserer brynet ditt, og fjerner det slitne eller triste utseendet som kan ha utviklet seg fra tyngden av det lave brynet ditt. Rynkemusklene kan også svekkes i tillegg til løfting av pannen.

Det glidende brynsløftet alene tar 60-90 minutter 

Det er vanlig å oppleve litt hodepine i panneregionen etter operasjonen. Du vil få litt hevelse og blåmerker etterpå, som vil falme etter 1-2 uker etter operasjonen og arrene leges raskt. Som ovenfor fjernes nettsuturene 48-72 timer etter operasjonen, og reststingene i pannen fjernes ved 1 uke. Det kan ta rundt 2 uker hos de fleste før de små prikkene med stingene. Av og til (og mer vanlig i pigmentert hud) merkene kan vare lenger.

Hvile anbefales i utgangspunktet, og du bør sove med 2 eller 3 puter i utgangspunktet, slik at hodet ditt er forhøyet – dette vil hjelpe hevelsen til å løse seg – de øvre (og nedre) øyelokkene kan også hovne opp i gjenopprettingsperioden. I løpet av den første uken bør du unngå å anstrenge og bøye seg ned, da dette har en tendens til å øke hevelsen. De fleste er klare til å gå ut og gå tilbake til jobb etter ca 2 uker, men det er vanligvis 3 uker før du vil være klar for store sosiale arrangementer. Anstrengende aktivitet bør unngås i minst 4 uker. Kontaktlinser bør ikke brukes i 2 uker etter et panneløft.

Glidende panneløft har en høy suksessrate og er en utmerket operasjon for å forynge pannen og løfte brynene for å gi et åpent utseende og friskt utseende den øvre tredjedelen av ansiktet, som er kjennetegn på ungdom og skjønnhet.

Disse inkluderer sårproblemer, som infeksjon og langsom helbredelse, samt blødning fra såret til tider. Det kan være en liten grad av asymmetri mellom de to sidene. Forbigående nummenhet i pannen og hodebunnen kan forventes i noen uker etter inngrepet.

Av og til kan det være mer blåmerker enn forventet – dette legger seg vanligvis begivenhetsløst. Det kan også være skade på noen sensoriske og muligens motoriske nerver. I verste fall (som heldigvis er sjelden) kan det være nedsatt brynsbevegelse etter operasjonen (dette gjenoppretter normalt innen 3 måneder hvis det oppstår), og mulig permanent nummenhet i pannen og hodebunnen.