English Norwegian Swedish
Historikk

Selv om plaststikkirurgi som teknikk er blitt brukt i mer enn et par tusen år, har plastikkirurgi som eget spesialområde og i nåværende form, fått sin popularitet i forrige århundre. Særlig etter andre verdenskrig har behovet for rekonstruksjon, og dermed pent kosmetisk utseende, blitt viktigere enn før. Kosmetisk kirurgi har de siste årene hatt betydelig økning i etterspørselen og blitt alt mer populært og akseptert, og ikke minst økonomisk overkommelig for de fleste.

Les mer

Rumpeforstørring med eget fett. Klinikkens overlege gir svar i intervju med Stavanger Aftenblad

L

Uttrakk fra Stavanger Aftenblad, s.44-46.

Dr. Kalaaji, overlege ved Oslo Plastikkirurgi ble intervjuet av Stavanger Aftenblad om den eksplosive økningen av rumpeforstørring med eget fett.

"Rumpeforstørring med eget fett er en naturlig behandling. Jeg synes det er en sunn utvikling at flere tenker på gjenvinning av eget fett – at man resirkulerer det, i stedet for bare å kaste det. Det synes jeg er bra – det er miljøvennlig og en vinn-vinn-situasjon for pasientene."

Kalaaji har nesten hver dag konsultasjoner med kvinner som vurderer en større rumpe, men sier han er forsiktig med hvem han faktisk opererer.

"Vi opererer ikke noen bare for å operere – det skal være en god grunn til hvorfor de ønsker å gjøre dette. De som har uheldig fettfordeling på kroppen er veldig gode kandidater. Hvis man for eksempel har fettoverskudd rundt magen og på lårene, kan det bli uproporsjonalt i forhold til rumpen. Da kan man ta fett fra disse områdene og sette det inn i rumpen for å få finere harmoni og bedre symmetri."

Han sier nei til de som etterspør en såkalt «ballongrumpe», hvor stjerner som Kim Kardashian og Nicki Minaj gjerne er inspirasjonskilden.

"Mediene er med på å sette slike griller i hodet til unge jenter og kvinner – og menn, for den saks skyld. Det synes jeg er en uheldig utvikling, da det skaper urealistiske forventninger. Det er cirka 10- 20 prosent av pasientene våre som etterspør en ballongrumpe. Da sier jeg nei. 80-90 prosent av dem som kommer hit er fornuftige og har realistiske forventninger."

De vanligste årsakerne folk oppgir for hvorfor de ønsker rumpeforstørring, er ifølge Kalaaji at de enten har en flat rumpe, asymmetriske rumpeballer eller at de har en rumpe som er mye mindre enn lårene.

"En større rumpe kan gi økt livskvalitet for noen. Men det er klart at estetikk også spiller inn i valget, ikke bare praktiske grunner. Hvis man søker etter å re-designe seg selv for å ligne på noen andre, synes jeg det er en usunn utvikling – uansett hvilket inngrep det er snakk om. Det er viktig å se etter sine egne behov og gå ut fra dem. Kniven skal være siste utvei. De fleste av våre pasienter har en genuin grunn til å gjøre noe med kroppen."

 

Les intervjuet her:


Stavanger Aftenblad 1

Stavanger Aftenblad 2

Stavanger Aftenblad 3

 


 Disclaimer: Resultatet etter en plastisk operasjon er individuelt og variere fra pasient til pasient. Bildene på denne siden er kun eksempler - og er ingen form for garanti for resultat etter en behandling.
Publisert med Visto CMS