English Norwegian Swedish
Historikk

Selv om plaststikkirurgi som teknikk er blitt brukt i mer enn et par tusen år, har plastikkirurgi som eget spesialområde og i nåværende form, fått sin popularitet i forrige århundre. Særlig etter andre verdenskrig har behovet for rekonstruksjon, og dermed pent kosmetisk utseende, blitt viktigere enn før. Kosmetisk kirurgi har de siste årene hatt betydelig økning i etterspørselen og blitt alt mer populært og akseptert, og ikke minst økonomisk overkommelig for de fleste.

Les mer

Dr. Kalaaji, overlege ved Oslo Plastikkirurgi deltok som gjesteforeleser og chairman på IMCAS World Congress 01 - 03.02.18 i Paris.

Han holdt tre forelesninger på denne årlige kongressen. 

1- Brystforstørring med eget fett der han sammenliknet de ulike prosedyrene med for- og ulemper.Han har selv foretatt over 122 operasjoner hva gjelder fettransplantasjon til bryst. 

Mange pasienter ønsker kun litt mer fylde og vil ikke ha innsatt brystimplantater. Fettransplantasjon til bryst føles mer naturlig for mange og er en god erstatning til brystimplantater så sant man ikke ønsker en stor volumøkning. 

2-Rumpeforstørring med eget fett. Han gikk gjennom historikken bak rumpeforstørring med eget fett og tok for seg de internasjonale rapporterte komplikasjonene som har oppstått etter slike inngrep.  Han fortalte om sin lange erfaring med dette inngrepet. Han redegjorde for viktigheten av en grundig pasientsikkerhets vurdering før et slikt inngrep og hans egne erfaringer med alle inngrepene han har foretatt hva gjelder rumpeforstørring med eget fett. 

3-Fettransplantasjon til bryst til pasienter som allerede har innsatte implanter, men ønsker mer fylde punktvise steder. Andre ønsker å fjerne implantatene for å så sette inn fett til bryst. Dette kan skyldes at f.eks implantatene har kapslet seg inn eller at man nå ønsker et mer naturlig resultat. 

Noen ønsker å sette inn brystimplantat i kombinasjon med fett i samme seanse. En såkalt hybrid behandling. Dette for å få en fin, jevn form på brystene hvis man mangler volum enkelte steder. 

4-Han deltok også som chairman (moderator) under en forelesning om fettransplantasjon til rumpe hvilket han selv har årelang erfaring med. 

 Disclaimer: Resultatet etter en plastisk operasjon er individuelt og variere fra pasient til pasient. Bildene på denne siden er kun eksempler - og er ingen form for garanti for resultat etter en behandling.
Publisert med Visto CMS