English Norwegian Swedish

Øyelokkplastikk

Noen kvinner og menn får tidlig mye hud og/eller fettposer i øvre øyelokk, og/eller i nedre øyelokk. Man må huske at røyking, stress, å utsette seg for sollys, moderat til kraftig overvekt, alkohol overforbruk og dårlig kosthold er noen av faktorene som akselererer aldringen og øker komplikasjonsrisikoen og dermed minsker muligheten for å få et vellykket kosmetisk resultat av øyelokksplastikk. Det er derfor i forkant av en slik operasjon viktig at man retter på forholdene slik at resultatene av øyelokksplastikk blir optimale.

Du får en grundig vurdering om hva som er best å gjøre. Øyelokksplastikk gjøres under lokalbedøvelse. Man fjerner overskuddet av huden med fettposer. Du får et arr som går i øvre øyelokk vekk og ut mot siden og som i prinsippet har samme lengde som selve øyelokket. Arret er lite synlig. I nedre øyelokk går arret rett i øyelokkanten mot hårkanten, og i noen tilfeller, der man har ikke noe hudoverskudd, plasseres arret helt inn i øyets slimhinne slik at det ikke blir synlig.

Dersom øyenbrynene er sunket nedenfor kanten av øyehulen, gir dette et overskudd av hud på øvre øyelokk. Pasientene kommer ofte pga dette med forespørsel om øyelokksplastikk. Imidlertid er ikke dette det riktige inngrep i en slik situasjon, her anbefales det et panneløft, eventuelt panneløft kombinert med øyelokksplastikk. Dette tas det stilling til ved en konsultasjon. For å få et optimalt resultat av øyelokkplastikk og for å unngå komplikasjoner, anbefales det at du har så normal vekt som mulig og retter deg etter forholdene nevnt ovenfor. Røyker du, må du slutte å røyke minst 1 uke før øyelokkplastikk operasjonen, og være røykfri 2 uker etter øyelokkplastikk.

Vi lukker såret med sting som må fjernes etter 5-7 dager. Øyelokksplastikk kan gi grunnlag for sykemelding. Fysisk trening og hardt kroppslig arbeid bør ventes med i ca. 6 uker. Arrene er i begynnelsen ofte røde, kløende og harde, men med tiden blekner og mykner de. I sjeldne tilfeller blir arrene brede og godt synlige fordi dette er avhengig av personens egne nedarvede egenskaper. Vi anbefaler derfor att du teiper arrene i noen uker etter øyelokksplastikk.

Før operasjonen:

Du må være frisk operasjonsdagen. Er du i tvil om du skulle være forkjølet eller lignende, må du ta kontakt med oss. Operasjonen utføres ikke når man har influensa med feber eller hoste eller annen infeksjon. Før operasjonen får du resept på antibiotika, evt. smertestillende og rens oppløsning 40 mg/ml som du får kjøpt på apoteket.

Dagen før operasjon og operasjonsdagen skal du dusje hjemme med rens oppløsning. Dette er en desinfiserende såpe som skal skylles av med vann, og huden tørkes med et rent håndkle. Ta på deg rene klær når du reiser hjemmefra. Alt av smykker, piercing og neglelakk må være fjernet senest dagen før operasjonen og settes tilbake 7 til 10 dager etter operasjonen.

Du må møte fastende til operasjonen. Det vil si at du ikke skal spise mat 6 timer før operasjonen, men du kan drikke vann og saft (ikke melk eller juice), tygge tyggegummi/halspastill inntil 4 timer før operasjonen. Du må på forhånd avtale med en person om å hente deg på klinikken ca 1 time etter operasjonen, ettersom du da selv ikke kan kjøre bil eller ta taxi alene.

Det er viktig at du slutter ca 14 dager før operasjonen med medisiner som virker blodfortynnende. For andre medisiner konferer med klinikken før operasjonen. Mye hvitløk og helsekostpreparater må heller ikke inntas. 

Overnatting:
Bor du langt fra klinikken, anbefaler vi at du overnatter i, eller i nærheten av Oslo.

Oslo Plastikkirurgi har avtale både med  Hotel Gabelshus, Gabelsgate 16 og Frogner House Hotel Norum, tidligere Rica Hotel Bygdøy Allé, Bygdøy Allé 53- begge ligger i umiddelbar nærhet av klinikken. 

Ta kontakt med oss for nærmere opplysninger når det gjelder bestilling av hotellrom.

Etter operasjonen:

Vi anbefaler deg å ikke reise med fly de første 48 timene etter operasjonen, under denne tiden skal en kontrolltime anordnes i klinikken. Du tar smertestillende medisiner etter avtale. De første to døgnene skal du ha ro. Den overfladiske kompress bandasjen fjernes 2 dager etter operasjonen. Teipen beholdes i en uke og da fjernes trådene og da kan du dusje og sette på ny teip i noen uker. Kontroll avtales med klinikken 7 dager etter operasjonen, om 3 og om 6 mnd., slik at sluttresultatet vurderes. Du må selv ringe for å avtale kontrollene, alternativt avtale med klinikken på operasjonsdagen.

Blødning og infeksjon er meget uvanlig og krever i svært få fall reoperasjon og/eller antibiotikabehandling. Hvis en korreksjon anses for å være nødvendig for å forbedre resultatet, gjøres dette kostnadsfritt inntil 6 måneder etter operasjonen. Bedøvelseskomplikasjoner, som f.eks. allergisk reaksjon på bedøvelsesmidler, er ekstremt sjeldne.

Hvis korreksjon er nødvendig pga komplikasjoner eller ikke tilfredsstillende resultat gjøres dette kostnadsfritt innen et års garanti-periode, forutsatt at det foreligger medisinsk indikasjon og en klar forbedrings potensiale.Disclaimer: Resultatet etter en plastisk operasjon er individuelt og variere fra pasient til pasient. Bildene på denne siden er kun eksempler - og er ingen form for garanti for resultat etter en behandling.
Publisert med Visto CMS