English Norwegian Swedish

Forminskning av introitus / vaginaplastikk / vaginaforming

Noen kvinner vil oppleve ved økt alder eller etter fødsel at skjedeinngangen er utvidet, noe som kan gi praktiske problemer ved intime situasjoner. Det finnes muligheter til å stramme opp inngangen og ytterste del av vagina og dette har blitt mer og mer vanlig den siste tiden. Noen klinikker tilbyr laserbehandling, men man vet lite om de langsiktige bivirkningene. Derimot foreligger det en mulighet til å bygge opp veggen ved innsiden av skjedeinngangen med fettransplantasjon, eller man kan bruke en metode som strammer selve slimhinnen og muskelen. Man må først gjennom en grundig vurdering for å kunne se om dette vil kunne gi en sikker forbedring for akkurat deg.

Prosedyren går ut på å injisere relativt små mengder fett ved skjedeinngangen. Vanligvis integreres (gror) fettet godt i det mottakende området, men man må regne med at kroppen absorberer (suger til seg) ca. 30 % av fettmengden de første månedene. Man fyller derfor litt mer enn det man trenger (overkorrigerer) for å kompensere dette. Mindre ujevnheter kan derfor oppstå etter operasjonen, men dette kan korrigeres innen garantitiden.

Man må huske at røyking, stress, å utsette seg for sollys, moderat til kraftig overvekt, alkoholoverforbruk og dårlig kosthold, er noen av faktorene som ikke bare akselererer aldringen og øker komplikasjonsrisikoen, men minsker også muligheten for å få et kosmetisk vellykket resultat. Ved konsultasjonen vurderes dine ønsker og behov grundig med hensyn til helheten og område der man skal ta fettet. Dersom det er en indikasjon til andre inngrep, vurderes dette om det skal gjøres samtidig eller ved en separat operasjon.

I en standard fettinjeksjon får man små arr på ca. 1-2 med mer hvor kanylene må inn for å injisere fettet. For å få et optimalt resultat og for å unngå komplikasjoner, anbefales det at du har så normal vekt som mulig og retter deg etter forholdene nevnt ovenfor så langt det lar seg gjøre. Røyker du, må du slutte minst 1 uke før operasjon og du må være røykfri i 2 uker etter operasjonen.

Vi lukker såret med sting som løser seg opp av seg selv. Operasjonen gir i prinsippet ikke grunnlag for sykemelding. Fysisk trening og hardt kroppslig arbeid bør vente ca 4 uker.

For å få optimalt resultat, og for å unngå komplikasjoner, anbefales det at du har så normal vekt som mulig.

Før operasjonen:

Du må være frisk operasjonsdagen. Er du i tvil om du skulle være forkjølet eller lignende, må du ta kontakt med oss. Operasjonen utføres ikke når man har influensa med feber eller hoste eller annen infeksjon. Før operasjonen får du resept på antibiotika, ev. smertestillende og rens oppløsning 40 mg/ml som du får kjøpt på apoteket.

Dagen før operasjon og på operasjonsdagen skal du dusje hjemme med rens oppløsning. Dette er en desinfiserende såpe som skal skylles av med vann, og huden tørkes med et rent håndkle. Ta på deg rene klær når du reiser hjemmefra. Alt av smykker, piercing og neglelakk må være fjernet senest dagen før operasjonen og settes tilbake 7 til 10 dager etter operasjonen.

Du må møte fastende til operasjonen. Det vil si at du ikke skal spise mat 6 timer før operasjonen, men du kan drikke vann og saft (ikke melk eller juice), tygge tyggegummi/halspastill inntil 4 timer før operasjonen. Du må på forhånd avtale med en person om å hente deg på klinikken ca. 1 time etter operasjonen, ettersom du da selv ikke kan kjøre bil eller ta taxi alene.

Først får du hilse på kirurgen der tegning og fotografering av operasjonsområdet skjer, og du får anledning å stille eventuelle spørsmål. Deretter treffer du anestesilege og operasjonssykepleier. Videre blir de praktiske tingene før operasjonen gjort, slik som vasking osv.

Du får både smertestillende og avslappende medisiner som gir deg en lett søvn under operasjonen. Operasjonen tar ca. 1 time, avhengig av hva som blir operert. Ca. 1 time etter operasjonen vil du kunne reise hjem, og du skal ha en person hos deg det første døgnet. Du får også kirurgens og eventuelt sykepleierens private telefonnummer, slik at du kan nå oss dersom det skulle være behov for det.

Det er viktig at du slutter ca. 14 dager før operasjonen med medisiner som virker blodfortynnende. For andre medisiner konferer med klinikken før operasjonen. Mye hvitløk og helsekostpreparater må heller ikke inntas.

Overnatting:
Bor du langt fra klinikken, anbefaler vi at du overnatter i, eller i nærheten av Oslo.

Oslo Plastikkirurgi har avtale både med  Hotel Gabelshus, Gabelsgate 16 og Frogner House Hotel Norum, tidligere Rica Hotel Bygdøy Allé, Bygdøy Allé 53- begge ligger i umiddelbar nærhet av klinikken. 

Ta kontakt med oss for nærmere opplysninger når det gjelder bestilling av hotellrom.

Etter operasjonen:

De første timene etter operasjonen kan du føle deg litt trett, av og til noe kvalm. Det er viktig at du tar smertestillende medisiner etter avtale, og passer på å drikke rikelig det første døgnet. Noen kan bli litt svimle, og det er derfor lurt å bruke noen minutter når du skal reise deg/stå opp. Eventuelle sting forsvinner normalt av seg selv. Etter 2 dager kan du dusje med Hibiscrub, det er meget viktig at du holder god hygiene. Fysisk trening og hardt kroppslig arbeid bør vente ca 2 uker. Det endelige resultatet kan først vurderes etter 3-6 måneder. Kontroll avtales med klinikken dagen etter, etter 3 mnd, 6 mnd og sluttkontroll etter ett år. Du må selv ringe for å avtale kontrollene, alternativt avtale med klinikken på operasjonsdagen.

Infeksjoner og blødninger er uvanlig og krever i svært få tilfeller reoperasjon og/eller antibiotika-behandling.

Bedøvelseskomplikasjoner som f.eks. allergisk reaksjon på bedøvelsesmidler, er ekstremt sjeldne.

Hvis korreksjon er nødvendig pga komplikasjoner eller ikke tilfredsstillende resultat gjøres dette kostnadsfritt innen en ett års garantiperiode, forutsatt at det foreligger medisinsk indikasjon og et klart forbedringspotensiale.Disclaimer: Resultatet etter en plastisk operasjon er individuelt og variere fra pasient til pasient. Bildene på denne siden er kun eksempler - og er ingen form for garanti for resultat etter en behandling.
Publisert med Visto CMS