English Norwegian Swedish
Behandlinger
Nyheter
A FRESH CADAVER DISSECTION AND LECTURE COURSE Dr. Kalaaji deltok som International Faculty og foredragsholder på Facial Aesthetic/Oculoplastic surgery and R... Les Mer ICOPLAST er en sammenslutning av plastikkirurger verden over Oslo Plastikkirurgis overlege dr. Kalaaji har mottatt den prestisjefulle utnevnelsen.... Les Mer
Historikk

Selv om plaststikkirurgi som teknikk er blitt brukt i mer enn et par tusen år, har plastikkirurgi som eget spesialområde og i nåværende form, fått sin popularitet i forrige århundre. Særlig etter andre verdenskrig har behovet for rekonstruksjon, og dermed pent kosmetisk utseende, blitt viktigere enn før. Kosmetisk kirurgi har de siste årene hatt betydelig økning i etterspørselen og blitt alt mer populært og akseptert, og ikke minst økonomisk overkommelig for de fleste.

Les mer

Fjerning av protese med kapsel / Skifting av protese

Etter innlegg av brystproteser får noen kvinner asymmetri, feilplassering av protesen, eller dannelse av hard kapsel (hinne) rundt protesen. Med tiden kan kapslene bli harde og ømme. Noen får også silikonlekkasje i form av knuter. Frekvensen av hard kapseldanning varierer; den mest kraftige form inntreffes hos 5-8 % av de kvinner som har fått lagt inn proteser. Mye av årsaken til dette ligger i hvordan kroppen reagerer overfor silikon som fremmedlegeme. Dette kan være både kosmetisk og fysisk skjemmende.

Operasjonen forberedes ved samme arr som pasienten hadde fra før, deretter lokaliserer man kapselen rundt protesen og fjerner så dette i sin helhet. I noen tilfeller hvor man kun skal fjerne protesen og det ikke er dannet hard kapsel f.eks. bare for å bytte protesen, kan det være nok kun å spalte kapselen innenifra, slik at mer plass blir forberedt til den nye protesen.

Det må gjennomføres grundig hemostase da kapselfjerning kan gi små blødninger.

For å få et optimalt resultat og for å unngå komplikasjoner, anbefales at du har så normal vekt som mulig. Røyker du, må du slutte å røyke minst 1 uke før operasjon og fortsette uten røyking minst 2 uker etter operasjonen. Ammeevnen ødelegges normalt ikke av operasjonen, og heller ikke muligheten til mammografiundersøkelse. Operasjonen øker heller ikke forekomsten av brystkreft. Rapportene om mulige skadevirkninger av silikon er ikke blitt vitenskapelig bevist.

Vi lukker såret med sting som løser seg opp av seg selv. I noen tilfeller legges det inn dren (rør) som fjerner blod og væske fra sår området under huden. Disse fjernes vanligvis dagen etter ved første kontroll. Operasjonen gir i prinsippet ikke grunnlag for sykemelding. Fysisk trening og hardt kroppslig arbeid bør man vente med i ca 4 uker.

Arrene er i begynnelsen ofte røde, kløende og harde, men med tiden blekner og mykner de. I sjeldne tilfeller blir arrene brede og godt synlige fordi dette er avhengig av kvinnens egne nedarvede egenskaper. Vi anbefaler derfor at du teiper arrene i et par måneder etter operasjonen.

Før operasjonen:

Du må være frisk operasjonsdagen. Er du i tvil om du skulle være forkjølet eller lignende, må du ta kontakt med oss. Operasjonen utføres ikke når man har influensa med feber eller hoste eller annen infeksjon. Før operasjonen får du resept på antibiotika, evt. smertestillende og rens oppløsning 40 mg/ml som du får kjøpt på apoteket.

Dagen før operasjon og operasjonsdagen skal du dusje hjemme med rens oppløsning. Dette er en desinfiserende såpe som skal skylles av med vann, og huden tørkes med et rent håndkle. Ta på deg rene klær når du reiser hjemmefra. Alt av smykker, piercing og neglelakk må være fjernet senest dagen før operasjonen og settes tilbake 7 til 10 dager etter operasjonen.

Du må møte fastende til operasjonen. Det vil si at du ikke skal spise mat 6 timer før operasjonen, men du kan drikke vann og saft (ikke melk eller juice), tygge tyggegummi/halspastill inntil 4 timer før operasjonen. Du må på forhånd avtale med en person om å hente deg på klinikken ca 1 time etter operasjonen, ettersom du da selv ikke kan kjøre bil eller ta taxi alene.

Det er viktig at du slutter ca 14 dager før operasjonen med medisiner som virker blodfortynnende. For andre medisiner konferer med klinikken før operasjonen. Mye hvitløk og helsekostpreparater må heller ikke inntas. 

Overnatting:
Bor du langt fra klinikken, anbefaler vi at du overnatter i, eller i nærheten av Oslo.

Oslo Plastikkirurgi har avtale både med  Hotel Gabelshus, Gabelsgate 16 og Frogner House Hotel Norum, tidligere Rica Hotel Bygdøy Allé, Bygdøy Allé 53- begge ligger i umiddelbar nærhet av klinikken. 

Ta kontakt med oss for nærmere opplysninger når det gjelder bestilling av hotellrom.

Etter operasjonen:

Vi anbefaler deg og ikke reise med fly de første 48 timene etter operasjonen, under denne tiden skal en kontrolltime anordnes i klinikken. De første timene etter operasjonen kan du føle deg litt trett, av og til noe kvalm. Det er viktig at du tar smertestillende medisiner etter avtale, og passer på å drikke rikelig det første døgnet. Noen kan bli litt svimle, og det er derfor lurt å bruke noen minutter når du skal reise deg/stå opp. De første to døgnene skal du ha ro. Hvis du får dren, fjernes disse vanligvis etter ett til to døgn. Etter operasjonen får du en spesial-bandasje som fjernes etter 3 dager, teipen beholdes på i 2 uker. Du skal bruke sports BH i 6 uker etter at bandasjen er fjernet. Etter at teipen fjernes (etter 2 uker) kan du dusje og sette på ny teip. Det anbefales at du teiper arrene med hudvennlig tape i 2 måneder.

Kontroll avtales med klinikken dagen etter, etter 1-2 uker, 3-6 mnd., samt sluttkontroll etter ett år. Du må selv ringe for å avtale kontrollene, alternativt avtale med klinikken på operasjonsdagen.
Blødning og infeksjon er uvanlig og krever i svært få tilfeller reoperasjon og/eller antibiotika-behandling. Bedøvelseskomplikasjoner, som f.eks. allergisk reaksjon på bedøvelsesmidler, er ekstremt sjeldne.

Fjerning av kapsel og protese kombinert med brystløft.
I noen tilfeller foretas brystløft kombinert med fjerning av kapsel og protese når pasienten ikke lenger ønsker å beholde protesen. Prosedyren baseres på å flytte brystvorten opp til den ønskede plass og deretter modulere resten av kjertelen oppover etter at man har fjernet protesen og kapselen. Man fjerner vanligvis kun den overfladiske huden, flytter på brystvorten og former kjertelsvevet. Arrene går rundt brystvorten eller rundt brystvorten og ned kun vertikalt. I noen tilfelle foretas arret kun rundt bryst vorten.

Hvis korreksjon er nødvendig pga komplikasjoner eller ikke tilfredsstillende resultat gjøres dette kostnadsfritt innen et års garanti-periode, forutsatt at det foreligger medisinsk indikasjon og en klar forbedrings potensiale.Disclaimer: Resultatet etter en plastisk operasjon er individuelt og variere fra pasient til pasient. Bildene på denne siden er kun eksempler - og er ingen form for garanti for resultat etter en behandling.
Publisert med Visto CMS