English Norwegian Swedish

Brystreduksjon

Brystreduksjon

Store og tunge bryst vil hos en mange kvinner gi nakke- og skulderplager samt ryggsmerter. For noen pasienter kan de også virke kosmetisk skjemmende og gi psykiske plager.

Oslo Plastikkirurgi utfører brystreduksjon, og har lang erfaring, dyktige leger og fornøyde pasienter. Ta kontakt idag for mer informasjon og for å avtale en konsultasjon.

Slik utføres brystreduksjon

Ved en brystreduksjon flyttes brystvorten opp samtidig som man fjerner overflødig hud, fett og kjertelvev. For å få optimalt resultat fra brystreduksjon, og for å unngå komplikasjoner, anbefales det at pasienten er normalvektig eller eventuelt utfører en vektreduksjon i forkant av operasjonen.

Operasjonssnittet går rundt brystvorten, fra brystvorten og deretter under brystet som en omvendt ”T”.  I noen tilfeller blir det kun et vertikalt arr. Følelsen i brystvorten kan iblant bli borte eller nedsatt, men den kommer ofte tilbake.

Vi lukker vanligvis såret med sting som løser seg opp av seg selv. Det er vanlig å legge inn et dren (rør) som fjerner blod og væske fra sårområdet under huden. Disse fjernes vanligvis 1-2 dager etter operasjonen og ved første kontroll. Operasjonen gir grunnlag for sykmelding (2-3 uker). Fysisk trening og hardt kroppslig arbeid bør man vente med i ca. 4 uker.

Arrene er i begynnelsen ofte røde, kløende og harde, men med tiden blekner og mykner de. Arrene skjules imidlertid av BH eller badedrakt, og vil ikke synes i utringede kjoler. I sjeldne tilfeller blir arrene brede og godt synlige fordi dette er avhengig av pasientens egne nedarvede egenskaper. Vi anbefaler at du teiper arrene i et par måneder etter operasjon.

Dersom en arrkorreksjon vil kunne bedre forholdene, gjøres dette i inntil ett år etter brystforminskingen.

Hvem kan få brystreduksjon?

De vanligste pasienten som får utført en brystreduksjon er:

  • Kvinner med store bryster som gir dem ubehag og smerter i rygg
  • Kvinner med et bryst som er større enn det andre
  • Menn som har brukt medisiner og trent, men som ikke har fått resultater
  • Kvinner som ikke har følt forskjell etter å ha begynt å gå med Bh’er med brede stropper
  • Brystreduksjon vil fjerne ubehaget som hviler på de med for store bryster. Rediuksjonen og operasjonen kan fjerne rygg- og skuldersmertene man har fått som resultat av store bryster.

Nyere opersasjonsmetoder gjør at kvinner ikke mister muligheten til å amme etter operasjonen. Derfor trenger ikke brystreduksjonskandidater være bekymret for at de ikke kan amme barna sine hvis de velger å få brystreduksjon.

Andre alternativer

Det finnes alternativer til brystreduksjon. Man kan for eksempel få et brystløft. I prosessen kan man redusere størrelsen på brystet og løfte det samtidig slik at de slutter å henge. Dette kan redusere smerten man får på skulder og rygg.

Vanlige pasientbekymringer

Arr:

Arrene vil i begynnelsen være litt synlige, men etter noen måneder vil disse arrene forsvinne, De er heldigvis plassert på svært beskjedne områder, slik at de ikke synes i etterkant. Arr rundt brystvorten trenger ikke være en bekymring, og som nevnt tidligere kan vi utføre en arrkorreksjon inntil et år etter operasjonen.

Nummenhet:

Pasienter kan i noen tilfeller oppleve nummenhet rundt brystvortene. Dette kan vare i opptil en måned, men vil forsvinne etterhvert. Dette er ikke noe man trenger å bekymre seg for, men pasientene kan alltids kontakte klinikken ved bekymring.

Ubehag/smerter:

Opplever pasienten smerter eller ubehag etter 2 uker, anbefaler vi at at pasienten tar kontakt med vår klinikk. Bekymringer og uvanlige symptomer skal tas opp med klinikken så fort som mulig.

 

Overnatting:
Bor du langt fra klinikken, anbefaler vi at du overnatter i, eller i nærheten av Oslo.

Oslo Plastikkirurgi har avtale både med  Hotel Gabelshus, Gabelsgate 16 og Frogner House Hotel Norum, tidligere Rica Hotel Bygdøy Allé, Bygdøy Allé 53- begge ligger i umiddelbar nærhet av klinikken. 

Ta kontakt med oss for nærmere opplysninger når det gjelder bestilling av hotellrom.

Etter operasjonen:

Før operasjonen

Før operasjonen må du være frisk og fri for sykdomssymptomer. Er du i tvil om helsen din før operasjonen, for eksempel om du er forkjølet, må du ta kontakt med oss så fort som mulig i forkant av operasjonen.

Vi utfører ikke operasjoner på pasienter som har influensa, feber eller noen annen form for infeksjon.

Før operasjonen vil du motta et resept på antibiotika, evt smertestillende og rens oppløsning 40mg/ml som fås tak i på apoteket. Disse anbefaler vi at du henter før operasjonen.

Dagen før operasjonsdagen skal du dusje hjemme med rensoppløsning. Denne såpen er desinfiserende som skal skylles av med vann. Tørk så huden med et rent håndkle. Ta på deg rene klær når du reiser hjemmefra. Alle smykker, piercinger og eventuell neglelakks kal være fjernet. Du kan sette de tilbake 7-10 dager etter operasjonen.

Røyker du, må du slutte å røyke minst 1 uke før operasjonen og fortsette med å være røykfri minst 2 uker etter operasjonen.

Ikke spis mat minst 6 timer før operasjonen. Du kan drikke vann og saft, men ikke melk. Du kan også tygge tyggegummi og halspastiller inntil 4 timer før operasjonen.

Avtal med en venn eller familiemedlem om å hente deg på klinikken ca. 1 time etter operasjonen. Du kan ikke kjøre bil på egenhånd eller ta taxi alene.

14 dager før operasjonen er det viktig at du avslutter med alle medisiner som virker blodfortynnende, dersom du tar slike. For andre medisiner må du opplyse klinikken om slik at det kan planlegges godt hvilke du må ta og hvilke du ikke kan ta.

Mye hvitløk og helsekostpreparater skal helst unngås i forkant av operasjonen.

Overnatting

For de som bor langt unna klinikken har vi heldigvis en god løsning. Bor du langt unna kan det være ubehagelig å reise langt. Derfor har Oslo Plastikkirurgi avtale med både  Hotel Gabelshus, Gabelsgate 16 og Frogner House Hotel Norum, tidligere Rica Hotel Bygdøy Allé, Bygdøy Allé 53. Begge ligger i nærheten av klinikken.

Ta gjerne kontakt med oss hvis det forekommer spørsmål angående bestilling av hotellrom. Vi bistår deg gjerne med hjelp.

Etter operasjonen

Etter operasjonen ønsker vi at din opplevelse hos oss skal bli den beste, og du må huske å ta vare på deg selv godt de første dagene.

48 timer etter operasjonen anbefaler vi deg å ikke reise med fly. Under denne tiden skal en kontrolltime anordnes i klinikken for å sørge for at helbredningsprosessen foregår slik den skal.

De første timene etter operasjonen kan du forvente at du føler deg svært trett og kanskje litt kvalm.

Ta smertestillende medisiner. Dette skal bare gjøres etter avtale med klinikken etter brystreduksjonsoperasjonen. Pass på å drikke rikelig med vann det første døgnet for å gi kroppen nok med væske. Dette kan også dempe svimmelhet og kvalme.

De første 48 timene etter brystreduksjonen skal du ta det med ro og aller helst ligge med overkroppen hevet.

De neste fem dagene kan du begynne å gå forsiktig. Drenene skal fjernes etter to døgn. Du kan også ta av spesialbandasjen etter 3 dager. Teipen skal beholdes på i 3 uker. I 6 uker skal du bruke sports-BH etter bandasjen har blitt fjernet. Etter teipen har blitt fjernet (2 uker) kan du dusje og sette på ny teip.

Resultatene vil du tydelig kunne se etter 3-6 måneder. En kontroll avtales med klinikken rundt denne tiden for en oppfølgning i etterkant av operasjonen. En slik oppfølging skal også skje ett år etter operasjonen.

Komplikasjoner forekommer svært sjeldent

Oslo Plastikkirurgi er en erfaren klinikk, og vi sørger for at operasjonen foregår helt uten komplikasjoner og med minimale smerter og problemer i etterkant. Men i svær sjeldne tilfeller kan det skje komplikasjoner av ulike grunner.

Kontakt oss hvis følgende ting skjer med deg etter brystreduksjon:

  • Blødninger og infeksjoner er uvanlig og skjer svært sjeldent. Men i de sjeldne tilfellene det skjer må det opereres eller behandles med antibiotika.
  • Hvis det må skje nødvendig korreksjon eller hvis pasienten ikke er fornøyd med resultatet, kan vi fikse dette kostadsfritt innen en garantiperiode på ett år. Det foreligge medisinsk indikasjon og et klart forbedringspotensiale.

 

Se våre priser på Brystreduksjon

Jeg ønsker å bli kontaktet vedrørende Brystreduksjon

 Disclaimer: Resultatet etter en plastisk operasjon er individuelt og variere fra pasient til pasient. Bildene på denne siden er kun eksempler - og er ingen form for garanti for resultat etter en behandling.
Publisert med Visto CMS