English Norwegian Swedish

Brystløft (Mastopexi)

Brystløft - Oslo Plastikkirurgi

På denne siden:
 1. Brystløft 
 2. Video - Brystløft uten proteser
 3. Video - Brystløft med proteser
 4. Før operasjonen
 5. Operasjonsdagen
 6. Etter operasjonen
 7. Priser
 8. Kontakt

 

Brystløft

De som kun har slappe bryst, trenger ofte bare et brystløft uten reduksjon eller eventuelt kombinert med innlegg av proteser. Brystløft utføres på en lignende måte som brystreduksjon ved at man vanligvis kun fjerner den overflødige huden, flytter på brystvorten og former kjertelvev. Arrene går rundt brystvorten, eventuelt også vertikalt ned og således blir arrene mindre ved brystløft enn ved brystreduksjon.

Iblant er det behov for å legge implantat (en protese) ved brystløftsoperasjon når det ikke er nok volum i det hengende bryst. Dette avklares på forhånd under en grundig konsultasjon der man tar hensyn til det resterende brystvolum samt dine ønsker (se info om Brystløft kombinert med brystprotese).

For å få optimalt resultat, og for å unngå komplikasjoner i forbindelse med brystløft, anbefales det at du har så normal vekt som mulig. Røyker du, må du slutte minst 1 uke før operasjonen og være røykfri i 2 uker etter brystløft. Ammeevnen ødelegges normalt ikke av de teknikker vi bruker ved brystløft. Følelsen i brystvorten kan iblant bli borte eller nedsatt, men den kommer ofte tilbake. Vi lukker vanligvis såret med sting som løser seg opp av seg selv. Det kan vare behov for å legge inn ett dren (rør) som fjerner blod og væske fra sår området under huden. Disse fjernes vanligvis etter 1-2 dager ved første kontroll. Brystløft gir ikke grunnlag for sykemelding.

Fysisk trening og hardt kroppslig arbeid bør man vente med i ca 4 uker etter brystløft. Arrene er i begynnelsen ofte røde, kløende og harde, men med tiden blekner og mykner de. Arrene skjules imidlertid av BH eller badedrakt, og vil ikke synes i utringede kjoler. I sjeldne tilfeller blir arrene brede og godt synlige fordi dette er avhengig av pasientens egne nedarvede egenskaper. Vi anbefaler at du teiper arrene i et par måneder etter brystløft. Dersom en arr korreksjon vil kunne bedre forholdene, gjøres dette i inntil ett år etter brystløft.

 

Video - Brystløft uten proteser

 

Video - Brystløft med proteser

Før operasjonen:

Du må være frisk operasjonsdagen. Er du i tvil om du skulle være forkjølet eller lignende, må du ta kontakt med oss. Operasjonen utføres ikke når man har influensa med feber eller hoste eller annen infeksjon. Før operasjonen får du resept på antibiotika, evt. smertestillende og rens oppløsning 40 mg/ml som du får kjøpt på apoteket.

Dagen før operasjon og operasjonsdagen skal du dusje hjemme med rens oppløsning. Dette er en desinfiserende såpe som skal skylles av med vann, og huden tørkes med et rent håndkle. Ta på deg rene klær når du reiser hjemmefra. Alt av smykker, piercing og neglelakk må være fjernet senest dagen før operasjonen og settes tilbake 7 til 10 dager etter operasjonen.

Du må møte fastende til operasjonen. Det vil si at du ikke skal spise mat 6 timer før operasjonen, men du kan drikke vann og saft (ikke melk eller juice), tygge tyggegummi/halspastill inntil 4 timer før operasjonen. Du må på forhånd avtale med en person om å hente deg på klinikken ca 1 time etter operasjonen, ettersom du da selv ikke kan kjøre bil eller ta taxi alene.

Det er viktig at du slutter ca 14 dager før operasjonen med medisiner som virker blodfortynnende. For andre medisiner konferer med klinikken før operasjonen. Mye hvitløk og helsekostpreparater må heller ikke inntas. 

Overnatting:
Bor du langt fra klinikken, anbefaler vi at du overnatter i, eller i nærheten av Oslo.

Oslo Plastikkirurgi har avtale både med  Hotel Gabelshus, Gabelsgate 16 og Frogner House Hotel Norum, tidligere Rica Hotel Bygdøy Allé, Bygdøy Allé 53- begge ligger i umiddelbar nærhet av klinikken. 

Ta kontakt med oss for nærmere opplysninger når det gjelder bestilling av hotellrom.

Etter operasjonen:

Vi anbefaler deg og ikke reise med fly de første 48 timene etter operasjonen, under denne tiden skal en kontrolltime anordnes i klinikken. De første timene etter operasjonen kan du føle deg litt trett, og av og til noe kvalm. Det er viktig at du tar smertestillende medisiner etter avtale, og passer på å drikke rikelig det første døgnet. Noen kan bli litt svimle, og det er derfor lurt å bruke noen minutter når du skal reise deg eller stå opp. De første to døgnene skal du ha ro og ligge mest mulig stille, med overkroppen hevet. De neste fem dager kan du gå forsiktig oppe. Ev. dren fjernes etter ett til to døgn. Etter operasjonen får du en spesial-bandasje som fjernes etter 3 dager, teipen beholdes på i 2 uker. Du skal bruke sports BH i 6 uker etter at bandasjen er fjernet. Etter at teipen fjernes (etter 2 uker) kan du dusje og sette på ny teip. Det anbefales at du teiper arrene med hudvennlig tape i 2 måneder.

Det endelige resultatet av brystløft kan først vurderes etter 3-6 måneder. Kontroll avtales med klinikken dagen etter, etter 1-2 uker, 3-6 mnd., samt sluttkontroll etter ett år. Du må selv ringe for å avtale kontrollene, alternativt avtale med klinikken på operasjonsdagen.

Blødninger og infeksjon er uvanlige og krever i svært få tilfelle reoperasjon og/eller antibiotikabehandling. Bedøvelseskomplikasjoner, som f.eks. allergisk reaksjon på bedøvelsesmidler, er ekstremt sjeldne.

Hvis korreksjon er nødvendig pga komplikasjoner eller ikke tilfredsstillende resultat gjøres dette kostnadsfritt innen et års garanti-periode, forutsatt at det foreligger medisinsk indikasjon og en klar forbedrings potensiale.

 

Ofte Stilte Spørsmål

 • Hvem passer brystløft for?
  Brystløft passer for de som har slappe og hengende bryst.

   
 • Får jeg store arr?
  Arrene går rundt brystvorten og vertikalt ned og dermed blir arrene mindre ved brystløft enn ved brystreduksjon. Du får ikke det såkalte ankerformede arret. Arrene er i begynnelsen ofte røde, kløende og harde, men med tiden blekner og mykner de. Arrene skjules imidlertid av BH eller badedrakt, og vil ikke synes i utringede kjoler. I sjeldne tilfeller blir arrene brede og godt synlige fordi dette er avhengig av pasientens egne nedarvede egenskaper. Vi anbefaler at du teiper arrene i et par måneder etter brystløft. Dersom en arr korreksjon vil kunne bedre forholdene, gjøres dette i inntil ett år etter brystløft.

   
 • Kan jeg kombinere brystløft med protese eller forstørre brystene med eget fett i tillegg?
  Du kan kombinere brystløft med andre inngrep. Iblant er det behov for å legge inn proteser ved en brystløftsoperasjon  når det ikke er nok volum i de hengende brystene. Dette avklares på forhånd under en grundig konsultasjon der man tar hensyn til det resterende brystvolum samt dine ønsker.
   
 • Hvor lenge gjør det vondt etter inngrepet?
  Smerter kan oppstå umiddelbart etter operasjonen, det er derfor viktig at du tar smertestillende medisiner som avtalt. Smertene vil vare normalt 2-3 dager etter operasjonen.
   
 • Hvor lenge må man ha på bandasje?
  Etter operasjonen får du en spesialbandasje som fjernes etter 3 dager, teipen beholdes på i 2 uker. Du skal bruke sports BH i 6 uker etter at bandasjen er fjernet. Etter at teipen fjernes (etter 2 uker) kan du dusje og sette på ny teip. Det anbefales at du teiper arrene med hudvennlig tape i 2 måneder
   
 • Hvor lang tid tar det før jeg kan jobbe og trene igjen?
  De første 2 døgnene skal du ha ro og ligge mest mulig stille, med overkroppen hevet. De neste 5 dager kan du gå forsiktig oppe. Fysisk trening og hardt kroppslig arbeid bør man vente med i ca. 4 uker etter brystløft.

   
 • Kan jeg få sykemelding i forbindelse med inngrepet?
  Brystløft gir ikke grunnlag for sykemelding. Det kan være til fordel å bruke oppspart ferie.
   
 • Kan jeg blir gravid eller amme etter inngrepet?
  Du kan fint bli gravid etter et slikt inngrep. Brystløft påvirker ikke ammeevnen med de teknikkene vi bruker. Du vil bli informert om dette på konsultasjonen ved vår kirurg i forkant av operasjonen.

   
 • Hva hvis jeg ikke blir fornøyd etter operasjonen?
  Vi har et års garanti på operasjonen og hvis det inntil ett år etter inngrepet foreligger en medisinsk indikasjon ved et utilfredsstillende resultat, kan en ny operasjon/korreksjon kunne påregnes kostnadsfritt.

   
 • Hva koster det for brystløft?
  Prisen for brystløft er fra 35 500, men varierer fra person til person. En konkret pris vil du få på en konsultasjon med vår kirurg. Dersom det er ønskelig kan man sette inn proteser samtidig som brystløftet, da er prisen fra kr 47 500.Disclaimer: Resultatet etter en plastisk operasjon er individuelt og variere fra pasient til pasient. Bildene på denne siden er kun eksempler - og er ingen form for garanti for resultat etter en behandling.
Publisert med Visto CMS