English Norwegian Swedish

Brystforstørring med protese

Brystforstørring med implantat - Oslo Plastikkirurgi

På denne siden:
 1. Hvem er kandidater til brystforstørring med brystimplantat
 2. Oppgraderte proteser - Soft Touch
 3. Om våre proteser
 4. Video
 5. Før operasjonen
 6. Operasjonsdagen
 7. Etter operasjonen
 8. Ofte Stilte Spørsmål
 9. Priser
 10. Kontakt oss

 

Kandidater til brystforstørring med protese / implantat

Noen kvinner har aldri utviklet normale bryst. Andre har fått små og/eller hengende bryst etter å ha gjennomgått graviditeter. Dette kan være kosmetisk og sosialt skjemmende. Begge gruppene er kandidater til brystforstørring med brystimplantat (brystprotese). Ved operasjonen forberedes en lomme under brystkjertelen, alternativt under brystmuskelen. En silikonprotese blir lagt inn av en størrelse og type som man i samarbeid med pasienten har bestemt før operasjonen. Arret går enten under brystet (mest vanlig), rundt brystvorten eller gjennom armhulen.

 

Oppgraderte proteser - Soft Touch

Nylig har Oslo Plastikkirurgi oppgradert sine proteser til såkalt Soft Touch med kohesiv myk, men fast, gelé med livstidsgaranti: Oslo Plastikkirurgi bruker anerkjente merke av proteser/implantater av høyeste kvalitet ved brystforstørring, såkalte Soft Touch, har en myk kohesiv gelé. Denne finnes i moderat og full projeksjon og har livstidsgaranti mot ruptur.

Implantatene lages i en FDA (Food and Drug Administration) godkjent fabrikk. Merkeleverandøren har en rekke FDA godkjente silikongelimplantater til brystforstørring og rekonstruksjonskirurgi som tilfredsstiller høyeste standard når det gjelder sikkerhet og funksjon. Merkeleverandøren har produsert brystimplantater i mer enn 25 år. Implantatene er basert på Biodimensjonal planleggingsteknikk. Dette gjør det mulig for kirurg og pasient å velge fra en rekke størrelser, former og profiler, og gjennom dette sikre et optimalt resultat av brystforstørringen.

Protesen består vanligvis av silikon, men det er også andre typer proteser som består av saltvann, eller en kombinasjon med saltvann og silikon. Protesens ytre inneholder silikon. Angående formen, kan protesene være runde eller dråpeformede, sistnevnte gir hos noen kvinner en mer naturlig form av brystforstørringen/brystforstørrelsen med silikon.

 

Om våre proteser

Oslo Plastikkirurgi bruker de anerkjente Natrelle brystimplantater fra Allergan.

Natrelle-implantatene produseres av Allergan som i dag er verdens største implantatprodusent. Allergan er også en av de ytterst få produsentene av brystimplantater i verden som innehar FDA-godkjenning (U.S. Food and Drug Administration). Dette regnes for å være verdens strengeste kontrollinstans for godkjenning av medisinske produkter. FDA-godkjenningen er et kvalitetsstempel som viser at implantatene har blitt godkjent i grundige kliniske og vitenskapelige tester.

Natrelle-kolleksjonen har blitt skapt med forståelsen om at hver kvinne velger brystforstørrelse av en helt unik grunn. Derfor har Natrelle over 600 ulike muligheter for brystforstørrelse i sin kolleksjon. Her finnes et vidt spekter av størrelser, former og teksturer for å sikre at du skal finne det implantat som passer din kropp og dine ønsker.

Natrelle var det brystimplantatmerke som først lanserte cohesiv gel i sine silikonimplantater, Natrelle™ TruForm. I dag er alle silikonimplantatene til Natrelle fylt med silikon som er kohesiv i mer eller mindre grad. Dette er for at silikonet ikke skal ha mulighet til å lekke i kroppen i tilfelle det blir en rift i protesen.

Den cohesive gelen ligger omsluttet av Natrelles patenterte skall INTRASHIEL. Dette skallet består av seks lag høy-ytelses silikonelastomer som forhindrer gelen fra å lekke.

Brystimplantatene fra Natrelle kommer med både glatte og rue skall. Teksturen på de rue implantatene heter BIOCELL og den er med på å sikre at implantatet setter seg godt i vevet omkring. Den teksturerte overflaten reduserer risikoen for uønskete komplikasjoner som for eksempel hard kapseldannelse eller at implantatet skal rotere.

Implantatene fra Natrelle er de eneste brystimplantatene på markedet som lages for hånd. Hvert implantat fra Natrelle tar ca 12 dager å lage og implantatene får gjennomgå rundt 100 kvalitetstester. Brystimplantatene fra Natrelle kommer med livstids garanti.

Allergans brystimplantater har blitt produsert i over 25 år og selges i dag i over 60 land.

For mer informasjon se www.allergan.com

For å få et optimalt resultat  av brystforstørrelse med silikon og for å unngå komplikasjoner, anbefales at du har så normal vekt som mulig. Røyker du, må du slutte å røyke minst 1 uke før operasjonen og fortsette uten røyking i 2 uker etter operasjonen. Ammeevnen ødelegges normalt ikke av operasjonen, og heller ikke muligheten til mammografiundersøkelse. Brystforstørringen øker heller ikke forekomsten av brystkreft. Rapportene om mulige skadevirkninger av silikoninnlegg er ikke blitt vitenskapelig bevist.

Vi lukker såret med sting som løser seg opp av seg selv. I svært få tilfeller legges det inn dren (rør) som fjerner blod og væske fra sår området under brystet. Disse fjernes vanligvis dagen etter Brystforstørringen. Brystforstørring gir i prinsippet ikke grunnlag for sykemelding. Fysisk trening og hardt kroppslig arbeid bør man vente med i ca 4 uker. Arrene er i begynnelsen ofte røde, kløende og harde, men med tiden blekner og mykner de. Arrene skjules imidlertid av BH eller badedrakt, og vil ikke synes i utringede kjoler. I sjeldne tilfeller blir arrene brede og godt synlige fordi dette er avhengig av kvinnens egne nedarvede egenskaper. Vi anbefaler derfor at du teiper arrene i et par måneder etter Brystforstørringen.

 

Video

Før operasjonen:

Du må være frisk operasjonsdagen. Er du i tvil om du skulle være forkjølet eller lignende, må du ta kontakt med oss. Operasjonen utføres ikke når man har influensa med feber eller hoste eller annen infeksjon. Før operasjonen får du resept på antibiotika, evt. smertestillende og rens oppløsning 40 mg/ml som du får kjøpt på apoteket.

Dagen før operasjon og operasjonsdagen skal du dusje hjemme med rens oppløsning. Dette er en desinfiserende såpe som skal skylles av med vann, og huden tørkes med et rent håndkle. Ta på deg rene klær når du reiser hjemmefra. Alt av smykker, piercing og neglelakk må være fjernet senest dagen før operasjonen og settes tilbake 7 til 10 dager etter operasjonen.

Du må møte fastende til operasjonen. Det vil si at du ikke skal spise mat 6 timer før operasjonen, men du kan drikke vann og saft (ikke melk eller juice), tygge tyggegummi/halspastill inntil 4 timer før operasjonen. Du må på forhånd avtale med en person om å hente deg på klinikken ca 1 time etter operasjonen, ettersom du da selv ikke kan kjøre bil eller ta taxi alene.

Det er viktig at du slutter ca 14 dager før operasjonen med medisiner som virker blodfortynnende. For andre medisiner konferer med klinikken før operasjonen. Mye hvitløk og helsekostpreparater må heller ikke inntas. 

Overnatting:
Bor du langt fra klinikken, anbefaler vi at du overnatter i, eller i nærheten av Oslo.

Oslo Plastikkirurgi har avtale både med  Hotel Gabelshus, Gabelsgate 16 og Frogner House Hotel Norum, tidligere Rica Hotel Bygdøy Allé, Bygdøy Allé 53- begge ligger i umiddelbar nærhet av klinikken. 

Ta kontakt med oss for nærmere opplysninger når det gjelder bestilling av hotellrom.

Etter operasjonen:

Vi anbefaler deg og ikke reise med fly de første 48 timene etter operasjonen, under denne tiden skal en kontrolltime anordnes i klinikken. De første timene etter operasjonen kan du føle deg litt trett, og av og til noe kvalm. Det er viktig at du tar smertestillende medisiner etter avtale, og passer på å drikke rikelig det første døgnet. Noen kan bli litt svimle, og det er derfor lurt å bruke noen minutter når du skal reise deg eller stå opp. De første to døgnene skal du ha ro og ligge mest mulig stille, med overkroppen hevet. De neste fem dager kan du gå forsiktig oppe. Ev. dren fjernes vanligvis etter ett til to døgn. Etter operasjonen får du en spesial-bandasje som fjernes etter 3 dager, teipen beholdes på i 2 uker. Du skal bruke sports BH i 6 uker etter at bandasjen er fjernet. Etter at teipen fjernes (etter 2 uker) kan du dusje og sette på ny teip. Det anbefales at du teiper arrene med hudvennlig tape i 2 måneder.

Det endelige resultatet kan først vurderes etter 3-6 måneder. Kontroll avtales med klinikken dagen etter, etter 1-2 uker, 3-6 mnd., samt sluttkontroll etter ett år. Du må selv ringe for å avtale kontrollene, alternativt avtale med klinikken på operasjonsdagen.

Blødninger og infeksjon er uvanlige og krever i svært få tilfelle reoperasjon og/eller antibiotikabehandling. Bedøvelseskomplikasjoner, som f.eks. allergisk reaksjon på bedøvelsesmidler, er ekstremt sjeldne.

Hvis korreksjon er nødvendig pga komplikasjoner eller ikke tilfredsstillende resultat gjøres dette kostnadsfritt innen et års garanti-periode, forutsatt at det foreligger medisinsk indikasjon og en klar forbedrings potensiale.

 

Ofte stilte spørsmål

 • Hva er forskjellen på å legge protesen under muskelen eller over muskelen?
  Dersom du har lite fett på kroppen eller lite kjertelvev vil det være en fordel å legge protesen under muskelhinnen slik at du ikke risikerer såkalt rippling eller at protesekanten synes. Dersom du har noe brystvolum fra før av kan du sette over muskelen.
   
 • Har protesene en glatt eller ru overflate? Hva er forskjellen?
  Brystimplantatene kommer med både glatte og rue overflater. Oslo plastikkirurgi bruker nå de anerkjente Mentor protesene fra selskapet Mentor Worldwide.  Firmaet leverer medisinske produkter til over 100 land i det globale markedet.  Teksturen på de rue implantatene heter Siltex Texture og den er med på å sikre at implantatet setter seg godt i vevet omkring. Den teksturerte overflaten reduserer risikoen for uønskete komplikasjoner som for eksempel hard kapseldannelse eller at implantatet skal rotere. Alle implantatene kommer med livstidsgaranti i forhold til ruptur.

   
 • Hvor store proteser kan jeg få?
  Kirurgen på klinikken vil gi deg en indikasjon på hva som vil passe best for din kropp og dere vil sammen bli enige om størrelsen du velger, men vi anbefaler ikke store implantater slik som 400-500 eller mer.

   
 • Hvor lenge har jeg vondt etter inngrepet?
  Du vil ha smerter i brystpartiet etter innsettelsen av proteser. Dette vil normalt gå over etter 2-3 dager. Du får resept på smertestillende som du henter ut før operasjonsdagen og godt med smertestillende her under og etter operasjonen.

   
 • Når kan jeg trene eller jobbe igjen?
  De første to døgnene må du ligge mest mulig stille med overkroppen hevet og skal ha ro. De neste 5 dagene kan du går forsiktig oppe. Fysisk trening og hardt kroppslig arbeid bør man vente med i ca. 4 uker.

   
 • Vil jeg bli svakere om jeg tar proteser i brystene?
  Du skal i utgangspunktet ikke bli svakere av å sette inn proteser i brystene.

   
 • Kan jeg få sykemelding i forbindelse med inngrepet?
  Brystforstørring gir i utgangspunktet ikke grunnlag for sykemelding.

   
 • Vil arrene mine synes godt?
  Protesen settes inn via et snitt under brystet, ca 4-5 cm langt. Dette snittet vil leges individuelt. Arret vil variere ut i fra hvordan kroppen din skaper arrdannelser, men i utgangspunktet vil arret ikke synes da det er lagt under brystet. Arrene er ofte røde, kløende og harde i begynnelse, men vil blekne og mykne etter tid.

   
 • Kan jeg ta proteser og brystforstørring med eget fett samtidig?
  Det er mulig å kombinere disse to inngrepene, såkalt hybridbehandling. Man kan gjøre dette i samme seanse eller ved en senere anledning.
   
 • Hvor lenge må jeg gå med støtte-BH og bandasje?
  Etter operasjonen får du en spesialbandasje som fjernes etter tre dager, teipen beholdes på i to uker. Du skal bruke sports BH i 6 uker etter at bandasjen er fjernet. Etter at teipen fjernes (etter 2 uker) kan du dusje og sette på ny teip. Det anbefales at du teiper arrene med hudvennlig tape i 2 måneder.
   
 • Når kan jeg bruke vanlig BH igjen?
  Du kan bruke normal BH igjen seks uker etter at bandasjen er fjernet.
   
 • Må jeg bruke brystbånd?
  Noen pasienter må bruke brystbånd for å forhindre at protesene ikke blir for høye, men dette er individuelt.
   
 • Kan jeg sove på magen etter jeg har operert?
  I perioden etter operasjonen anbefaler vi ikke å sove på magen, men når arrene er leget og smertene er borte vil du kunne sove på magen igjen.
   
 • Blir brystene harde?
  Brystene vil normalt ikke bli harde, men kan føles noe hardere enn naturlige bryster da det er implantater innlagt.

   
 • Kan jeg ta mammografi med proteser i brystene?
  Protesene tåler mammografi og du skal kunne ta denne undersøkelsen i ettertid.

   
 • Kan jeg amme eller bli gravid etter inngrepet?
  Du kan fint bli gravid etter et slikt inngrep.
  Silikonprotesene skal i utgangspunktet ikke gi problemer for senere evne til amming.
   
 • Hva hvis jeg ikke blir fornøyd etter operasjonen?
  Vi har et års garanti på operasjonen og hvis det inntil ett år etter inngrepet foreligger en medisinsk indikasjon ved et utilfredsstillende resultat, kan en ny operasjon/korreksjon kunne påregnes kostnadsfritt.

   
 • Hva koster det for innsettelse av brystproteser?
  Prisen for inngrepet med brystproteser er fra kr 31 500, men vil variere uti fra størrelse og type implantat man velger. En eksakt pris vil du få på en konsultasjon med vår kirurg.Disclaimer: Resultatet etter en plastisk operasjon er individuelt og variere fra pasient til pasient. Bildene på denne siden er kun eksempler - og er ingen form for garanti for resultat etter en behandling.
Publisert med Visto CMS