English Norwegian Swedish

Neseplastikk

Neseplastikk - Oslo Plastikkirurgi

På denne siden:
  1. Neseplastikk / Neseoperasjon
  2. Video - Neseplastikk / Neseoperasjon
  3. Før operasjonen
  4. Operasjonsdagen
  5. Etter operasjonen
  6. Pris - neseplastikk
  7. Kontakt oss

 

Neseplastikk / Neseoperasjon

Neseplastikk / Neseoperasjon (rhinoplasty) er en operasjon som krever en grundig vurdering, spesielt med hensyn på pasientens ønske samt begrunnelse for endring av nesen. Det finnes mange koplinger mellom nesens utseende og sosiale situasjoner; men det er ikke alltid en operasjon alene vil kunne løse problemet. Neseplastikk kan imidlertid ha en medisinsk indikasjon når det dreier seg om avvikelse i selve nesen eller i forhold til hele ansiktsprofilen. Der dette kan dokumenteres og hvor det kan forespeiles en betydelig forbedring, kan en neseplastikk-operasjon være aktuelt.

Noen har en medfødt skjev skillevegg med pusteproblemer. Dette må i første rekke bli vurdert og behandlet hos, eller i samarbeide med, en øre-nese-hals spesialist. De ytre ujevnheter eller avvikelser som kuler/bulker på neseryggen, for stor, for bred eller for nedadvent nesetupp egner seg godt for neseplastikk hos en plastikkirurg. Her er det svært viktig at dine ønsker blir klargjort og at disse er realistiske. Man kan ikke, for å si det slik ”bestille en ny nese”. Andre evt. psykiske fikseringer mellom nesens utseende og ”livets gang” må klargjøres og avveies alternativt bearbeides INNEN man tar en beslutning om neseplastikk kan være aktuelt.

Ved konsultasjonen vurderes dine ønsker og behov grundig med hensyn til helheten, ikke bare i neseområdet, men hele ansiktsprofilen. Deretter bestemmes, ut fra medisinske grunner, og selvsagt så godt som mulig dine ønsker, hvilken type neseoperasjon som bør foretas.

I en standard neseplastikk-operasjon går arrene på innsiden av nesevingen på begge sider (usynlige arr), alternativt med hjelp av et mindre arr på tvers i et såkalt collumele område, dvs. delen som forbinder overleppen til nesetuppen. Av og til kan det bli aktuelt med brusktransplantat eller innvendig neseprotese.

 

Video - Neseplastikk / Neseoperasjon

 

Før operasjonen:

Du må være frisk operasjonsdagen. Er du i tvil om du skulle være forkjølet eller lignende, må du ta kontakt med oss. Operasjonen utføres ikke når man har influensa med feber eller hoste eller annen infeksjon. Før operasjonen får du resept på antibiotika, evt. smertestillende og rens oppløsning 40 mg/ml som du får kjøpt på apoteket.

Dagen før operasjon og operasjonsdagen skal du dusje hjemme med rens oppløsning. Dette er en desinfiserende såpe som skal skylles av med vann, og huden tørkes med et rent håndkle. Ta på deg rene klær når du reiser hjemmefra. Alt av smykker, piercing og neglelakk må være fjernet senest dagen før operasjonen og settes tilbake 7 til 10 dager etter operasjonen.

Du må møte fastende til operasjonen. Det vil si at du ikke skal spise mat 6 timer før operasjonen, men du kan drikke vann og saft (ikke melk eller juice), tygge tyggegummi/halspastill inntil 4 timer før operasjonen. Du må på forhånd avtale med en person om å hente deg på klinikken ca 1 time etter operasjonen, ettersom du da selv ikke kan kjøre bil eller ta taxi alene.

Det er viktig at du slutter ca 14 dager før operasjonen med medisiner som virker blodfortynnende. For andre medisiner konferer med klinikken før operasjonen. Mye hvitløk og helsekostpreparater må heller ikke inntas. 

Overnatting:
Bor du langt fra klinikken, anbefaler vi at du overnatter i, eller i nærheten av Oslo.

Oslo Plastikkirurgi har avtale både med  Hotel Gabelshus, Gabelsgate 16 og Frogner House Hotel Norum, tidligere Rica Hotel Bygdøy Allé, Bygdøy Allé 53- begge ligger i umiddelbar nærhet av klinikken. 

Ta kontakt med oss for nærmere opplysninger når det gjelder bestilling av hotellrom.

Etter operasjonen:

Vi anbefaler deg å ikke reise med fly de første 48 timene etter operasjonen, under denne tiden skal en kontrolltime anordnes i klinikken. De første timene etter operasjonen kan du føle deg litt trett, av og til noe kvalm. Det er viktig at du tar smertestillende medisiner etter avtale, og passer på å drikke rikelig det første døgnet. Noen kan bli litt svimle, og det er derfor lurt å bruke noen minutter når du skal reise deg/stå opp. De første to døgnene skal du ha ro. Nasal Splint, som har erstattet gips på nesen, beholdes i en ukes tid og fjernes derpå tilsammens med ev tråder ved kontroll ved klinikken. Videre ønskes kontroll 3, 6 og 12 måneder. Kontroll avtales med klinikken ved avreise ev at du ringer selv å bestille timene.

Blødning og infeksjon er uvanlig og krever i svært få tilfeller reoperasjon og/eller antibiotikabehandling. Bedøvelseskomplikasjoner, som f.eks. allergisk reaksjon på bedøvelsesmidler, er ekstremt sjeldne. Det er viktig å være oppmerksom på at sluttresultatet ser man først etter 6-9 måneder, det er tiden det tar for hudpartiene å tilpasse seg den nye ben/brusk formatet.

Hvis korreksjon er nødvendig pga komplikasjoner eller ikke tilfredsstillende resultat gjøres dette kostnadsfritt innen et års garanti-periode, forutsatt at det foreligger medisinsk indikasjon og en klar forbedrings potensiale.

Ny bandasje etter neseplastikk
Det har nylig kommet et produkt som kan erstatte gips etter en neseplastikk operasjon. Det heter ITNS (Insulated Thermoplastic Nasal Splint) og er en svensk oppfinnelse av DSP Promeduc og Dr. Wieslander.
INTS er både svært lett å forme og ligger godt på nesen. Det støtter nesen bra, har et fint utseende og er behagelig å applisere direkte på huden eller over teip uten at huden blir irritert. Oslo Plastikkirurgi bruker nå ITNS på nesepasienter, og så langt med god tilbakemelding fra pasientene og full tilfredshet fra vår side.Disclaimer: Resultatet etter en plastisk operasjon er individuelt og variere fra pasient til pasient. Bildene på denne siden er kun eksempler - og er ingen form for garanti for resultat etter en behandling.
Publisert med Visto CMS