English Norwegian Swedish

Ansiktsløft

Noen kvinner og menn får for tidlig et eldre utseende eller ønsker å se litt yngre ut. Med årene får man rynkete og hengende hud på kinn og hals. Noen får dobbelhake. Man må huske at røyking, stress, å utsette seg for sollys, moderat til kraftig overvekt, alkoholoverforbruk og dårlig kosthold, er noen av faktorene som ikke bare akselererer aldringen og øker komplikasjonsrisikoen, men minsker dermed også muligheten for å få et kosmetisk vellykket resultat. Det er derfor viktig i forkant av en ansiktsløft-operasjon at man retter på forholdene, slik at resultatene blir optimale.

Ved konsultasjonen hos Oslo plastikkirurgi vurderes dine ønsker og behov ang ansiktsløft / halsløft grundig med hensyn til helheten og type ansiktsløfting. Dersom det er en indikasjon til øyelokk- eller panneløft-operasjoner, vurderes dette om det skal gjøres samtidig med ansiktsløftning eller ved en separat operasjon.

I en standard ansiktsløft-operasjon går arrene rett foran og bak øret, og man frigjør hudlaget fra underliggende struktur for deretter å fjerne den ekstra huden. Til slutt syes resten til foran og bak øret, slik at arret blir mindre synlig, slik får du det beste resultatet av et ansiktsløft.

For å få et optimalt resultat og for å unngå komplikasjoner i etterkant av ansiktsløft og halsløft, anbefales det at du har så normal vekt som mulig og retter deg etter forholdene nevnt ovenfor så langt det lar seg gjøre. Røyker du, må du slutte minst 1 måned før operasjon og fortsette uten i 2 uker etter ansiktsløftet.

Vi lukker såret med sting som løser seg opp av seg selv. Ansiktsløft/ halsløft gir i prinsippet ikke grunnlag for sykemelding. Fysisk trening og hardt kroppslig arbeid bør vente ca 6 uker. Arrene er i begynnelsen ofte røde, kløende og harde, men med tiden blekner og mykner de. Arrene skjules imidlertid bak øret, men kan være litt synlige foran øret. I sjeldne tilfeller blir arrene brede og godt synlige, fordi dette er avhengig av personens egne nedarvede egenskaper. Vi anbefaler derfor at du teiper arrene i et par måneder etter operasjonen. I tillegg må du bruke en spesialbandasje i noen uker etter å ha gjennomført ansiktsløft.

Før operasjonen:

Du må være frisk operasjonsdagen. Er du i tvil om du skulle være forkjølet eller lignende, må du ta kontakt med oss. Operasjonen utføres ikke når man har influensa med feber eller hoste eller annen infeksjon. Før operasjonen får du resept på antibiotika, evt. smertestillende og rens oppløsning 40 mg/ml som du får kjøpt på apoteket.

Dagen før operasjon og operasjonsdagen skal du dusje hjemme med rens oppløsning. Dette er en desinfiserende såpe som skal skylles av med vann, og huden tørkes med et rent håndkle. Ta på deg rene klær når du reiser hjemmefra. Alt av smykker, piercing og neglelakk må være fjernet senest dagen før operasjonen og settes tilbake 7 til 10 dager etter operasjonen.

Du må møte fastende til operasjonen. Det vil si at du ikke skal spise mat 6 timer før operasjonen, men du kan drikke vann og saft (ikke melk eller juice), tygge tyggegummi/halspastill inntil 4 timer før operasjonen. Du må på forhånd avtale med en person om å hente deg på klinikken ca 1 time etter operasjonen, ettersom du da selv ikke kan kjøre bil eller ta taxi alene.

Det er viktig at du slutter ca 14 dager før operasjonen med medisiner som virker blodfortynnende. For andre medisiner konferer med klinikken før operasjonen. Mye hvitløk og helsekostpreparater må heller ikke inntas. 

Overnatting:
Bor du langt fra klinikken, anbefaler vi at du overnatter i, eller i nærheten av Oslo.

Oslo Plastikkirurgi har avtale både med  Hotel Gabelshus, Gabelsgate 16 og Frogner House Hotel Norum, tidligere Rica Hotel Bygdøy Allé, Bygdøy Allé 53- begge ligger i umiddelbar nærhet av klinikken. 

Ta kontakt med oss for nærmere opplysninger når det gjelder bestilling av hotellrom.

Etter operasjonen:

Vi anbefaler deg å ikke reise med fly de første 48 timene etter en ansiktsløft-operasjon, under denne tiden skal en kontrolltime anordnes i klinikken. De første timene etter ansiktsløftet kan du føle deg litt trett, av og til noe kvalm. Det er viktig at du tar smertestillende medisiner etter avtale, og passer på å drikke rikelig det første døgnet. Noen kan bli litt svimle, og det er derfor lurt å bruke noen minutter når du skal reise deg/stå opp. De første to døgnene skal du ha ro. Bandasjen fjernes (3-4 dager etter operasjonen) men teipen beholdes på i 2 uker til sammen med bodyen. Etter 14 dager kan du dusje, fjerne teipen og sette på ny teip, og fortsetter å bruke bodyen i ca 2 uker så mye det la seg gjøre. Vi anbefaler at du teiper arret i 2 mnd. Kontroll avtales med klinikken 1-2 dager etter operasjonen, etter 1-2 uker, 3-6 mnd., samt sluttkontroll etter ett år. Du må selv ringe for å avtale kontrollene, alternativt avtale med klinikken på operasjonsdagen for ansiktsløft.

Blødning og infeksjon er uvanlig og krever i svært få tilfeller reoperasjon og/eller antibiotika behandling. Små ujevnheter, forstyrrelse av hudsirkulasjon kan også inntreffe. Bedøvelseskomplikasjoner, som f.eks. allergisk reaksjon på bedøvelsesmidler, er ekstremt sjeldne.

Hvis korreksjon er nødvendig pga komplikasjoner eller ikke tilfredsstillende resultat gjøres dette kostnadsfritt innen et års garanti-periode, forutsatt at det foreligger medisinsk indikasjon og en klar forbedrings potensiale.Disclaimer: Resultatet etter en plastisk operasjon er individuelt og variere fra pasient til pasient. Bildene på denne siden er kun eksempler - og er ingen form for garanti for resultat etter en behandling.
Publisert med Visto CMS