English Norwegian Swedish
Historikk

Selv om plaststikkirurgi som teknikk er blitt brukt i mer enn et par tusen år, har plastikkirurgi som eget spesialområde og i nåværende form, fått sin popularitet i forrige århundre. Særlig etter andre verdenskrig har behovet for rekonstruksjon, og dermed pent kosmetisk utseende, blitt viktigere enn før. Kosmetisk kirurgi har de siste årene hatt betydelig økning i etterspørselen og blitt alt mer populært og akseptert, og ikke minst økonomisk overkommelig for de fleste.

Les mer

Brystvortereduksjon spås bli en stor amerikansk trend i 2017 - her er vårt svar

 

 

Klinikkens overlege Dr. Amin Kalaaji ble intervjuet av Side2.no angående den amerikanske trenden med å redusere brystvorter. Under intervjuet deler han sin erfaring om etterspørselen av denne typen operasjon i Norge, belyser viktige aspekter og nevner hva man bør tenke over om man vurderer dette.

"I utgangspunktet har det med proporsjonene av brystets ulike deler å gjøre, for eksempel størrelse på brystet, hengning og diameter på mamillen (areola). Asymmetri, altså ulikhet mellom sidene, kan være en av grunnene. Det er viktig å spesifisere at det ikke gjelder selve brystvorten eller nippelen, men det brune feltet rundt - areola eller mamillen. Dette feltet har blant annet en intim betydning for begge kjønn, og jeg mener at minst i størrelse ikke er ensbetydende med best", sier Amin.

Amin Kalaaji forteller at man må huske på at operasjonen etterlater arr, og at det er viktig å alltid overveie fordeler og ulemper.  "Man skal også være forsiktig med alle inngrep som handler om å designe. Det er der faren ligger, man må heller se på sitt eget behov. Føler man behov, kan man foreta en vurdering."

 

Les om saken her (side2.no)

Les hele artikkelen (PDF)Publisert med Visto CMS